24 Kasım 2014 Pazartesi

Mükemmel Blog Nasıl Hazırlanır ?

Mükemmel Blog Nasıl Olmalı?

blog açmak
blog açmak
Bir blog yazarının blog yazması eğlenceli bir durum olduğu gibi bazen de sıkıntılı olmakta. Hedef kitleye ulaşmak için harcanan emek ve çaba amacına ulaştığında işler olumlu yönde ilerlerken , hedef kitleye ulaşılamaması durumunda ise harcanan çabanın geri dönmemesi nedeniyle olumsuz olmakta. Bu makalede bu tür olumsuz durumları nasıl yok edebiliriz , başka bir deyişle nasıl olumlu hale getirebileceğimiz hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Mükemmel bir blog ve blog yazısı nasıl olmalı bakalım.


Herkes blog yazar , Sen Farklı ol !

Pratik olarak blogger ve diğer ücretsiz web ortamları aracılığı ile blog oluşturulabilir. Bu durum internet ile biraz sıkı fıkı olan her kullanıcının yapabileceği bir durum. Başlıktan ta anlaşılacağı üzere herkes yazabilir . blog nasıl açılır diye arama motorlarında aratıp bilgi sahibi olduktan sonra , blog açabilir. Bunu öğrenmek çok zor değil. Bu bloglar arasında senin blogunun yaratıcı ve özgünlüğü ile farklı olması gerekir. Diğer bloglar dan öne geçebilmek için. Örneğin tatil bölgeleri için bir blog oluşturduğunuz düşünelim. Tatil web siteri ve blogları oldukça fazla. Rekabet te dolayısıyla çok. O halde bi durup düşünmek lazım. Tatil blogu yerine kapsamı biraz daha daraltıp antalya tatil yerleri blogu açmak daha mantıklı olacaktır.

Blog yazmayı Rutin hale getirin.

Bir gün boyunca bilgisayar başında oturup 3-4 blog yazısı hazırlayıp yayınlayabilirsiniz. Ama yazılarınız yayınladıktan sonraki 2 hafta içinde yazmazsanız başka bir deyişle blogunuzu ihmal ederseniz takipçilerinizi ve okuyucularınız kaybedebilirsiniz. Bunun yerine hazırladığınız 3-4 yazıyı bir hafta içinde belli gün aralıklarla paylaşmak daha mantıklı olacaktır. Blogunuzu ihmal etmeniz , okuyucularınız ihmal etmektir.  Mükemmel bir blog için blog yazmayı rutin hale getirmelisiniz.


Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa