26 Kasım 2014 Çarşamba

SEO





Seo ingilizce olarak açılımı Search Engine Optimization yani Arama Motoru Optimizasyonu kelimesinin baş harflerinden oluşur. Arama motorlarında sitelerin, web sayfalarının üst sıralara çıkıp yerleşebilmesi çalışmalarını kapsar. İnternet de bulunurluktur diğer bir deyişle. İnternet ortamında var olabilmektir.


Günlük hayatımızın önemli bir parçası olmuştur. Gerek  internet, gerekse  sosyal anlamda gereksede ticari anlamda büyük bir alan sahibi olmuştur yaşamımızda. Hazırlamış olduğumuz web siteleri kullanıcılara ulaşması ve amacını yerine getirmesini arzu ederiz. Seo çalışmaları yapılmış olan web siteler diğer tüm web sitelerinden daha çok etkilidir.



Arama sonuçlarında en fazla ziyaretçiye ulaşan sitelerdir. Potansiyel müşterilerinizin ya da hedef kitlenizin sizi bulabilmesi için temel olarak web tasarımınızdan sonra seo ya gerek vardır. İnternet gücünün artıp ve gelişmesi de seo’ yu ortaya çıkarmıştır. Web tasarım uzmanları da bu konu üzerinde fazlasıyla durmuşlardır. Popülerlik sağlamaktır bir nevi seo. Yani meşhur olmak anlamında. Web dünyasında herkez meşhur olup yayılabildiği kadar geniş alana yayılıp kendini tanıtmak ister. Ancak üst sıralarda bulunmak için reklam yapanlar vardır. Doğal yollarla üst sıralara yerleşebilmeniz için seo kurallarını çok iyi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu sayede doğal yollar ile tanıtım ve reklam vermeden üst sıralarda olabilme şansını elde edebilirsiniz. Google da bir web sitesinin popülerliğini ziyaretçi sayısına bakarak anlamaktadır. Google yükseltme mantığı tamamiyle doğallığa dayanmaktadır. Bu doğallığın içerisinde, yapılan paylaşımlar vardır. Web sitenizin içeriği kullanıcılara, okuyuculara faydalı olmalıdır. Belirlediğiniz anahtar kelimenizi doğru bir istatistikle seçip bu anahtar kelimenizi web sitesi içerisinde kullanabileceğiniz en mantılı şekiller de kullanmanız gerekmektedir. Domainlerinizin uzantıları da seo performansını etkilemektedir. Öncelikle  “ .com “ global olarak önceliğe sahiptir. “ .com.tr  ” de türkiye için önceliğe sahiptir. Bunlardan sonra da “ .gen.tr “ , “ .net “ , “ .org ” ve diğer ” .tr ” ‘li uzantılar. Türkiye en geniş seo referansına sahip ülkedir.


Seo bir siteye değer kazandırıp üst sıralara çıkarıp yerleştirebilir ama yanlış işlemler ile zarar da verebilir. Bu yapılan yanlış işlemde seo ile sitenizin dizinlerden silinmesine neden olabilir. Bu nedenle seo çalışmalarına başlamadan önce çok iyi düşünerek karar vermelisiniz.




Etiketler: , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa