2 Aralık 2014 Salı

Wordpress




Merakta olanlar için Wordpress ile neler yapabiliriz ve wordpress bizler için neler yapabilirler?






Ücretsiz olması, kullanım kolaylığı ve blog’ unuzu hızlıca kurup çalışır hale getirilmesi onu kişisel ya da kurumsal blog kurarken tercih etmeniz gereken başlıca sebepler.  Wordpress’ in tercih etmeniz için sizi etkileyebilec ek bir başka sebep wordpress’ in size sürekli olarak destek olmaya hazır deneyimli kullanıcı ve geliştirici kitlesi. Peki yararları neler bir de onlara bakalım. Tek satır kod bile bilmiyorum ve web sitesi tasarlamaktan da haberim yok. Kendi blog’ umu nasıl en kısa yoldan kurabilirim sorusu. Bu tür sorular sizin de aklınız da var ise  wordpress ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir.



Çünkü artık programlama yada tasarım bilmenize gerek yok. Wordpress zaten sizin yerinize bu işleri yapıyor. Wordpress’ in yönetim paneline girdikten sonra yazınızı yada resminizi “ yayımla ” düğmesine tıklamak. Wordpress’ in üç farklı sürümü neredeyse her türlü blog’ cunun ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli. Wordpress’ in hem kurulumu çok basittir hem de yazılım kolaylıkla yönetilebilir. Wordpress’ in son derece esnek bir yapısı vardır. Daha sonradan da ücretsiz olarak eklentilerini indirebilirsiniz. Wordpress yazılımının kullanıcı kitlesi büyük oranda geniştir. Wordpress’in sadece beş dakika içinde kurup kullanmaya başlayabileceğiniz oldukça basit bir yazılımdır. Wordpress yazılımı elbette çok kolay kullanılabilmesine raağmen yapısal olarak basit bir yazılım değil, en deneyimli kullanıcıları ve geliştiricileri bile memnun edecek özelliklere sahiptir. Wordpress kullanıcılarının en hoşuna giden özelliklerden biri, wordpress’ in son derece esnek bir yapıya sahip olması. Kullanabileceğimiz binlerce wordpress eklentisi sayesinde blog’ unuzun fonksiyonları genişletmeniz, binlerce tema sayesinde de blog’ unuzun tasarımını hiç tasarım bilginiz olmadan istediğiniz gibi değiştirmeniz mümkün. Aslında temel de hemen hemen aynıdır wordpress. Fakat sistemdeki eklentileri yükleyerek  ekstra araçlar ve özelliklere kendi istediğinize göre düzenleyebilirsiniz. Sizi cezbedecek fonksiyonlara ve özelliklere sahiptir. Peki bir diğer bir sorunuz worpress.com mu wordpress.org mu?  Wordpress.com ücretsiz bir servistir. Hosting satın almak ve web sunucusuna yazılım yüklemek gibi şeyler size başka geliyor ise bu gibi işlemlerden kaçmak istiyorsanız wordpress.com tam size göre bir çözümdür. Wordpress.com servisinde oluşturduğunuz blog wordpress.com sunucularında barındırılmaktadır. Yazi sizin yazılım indirmenize, hosting alanı satın almanıza ve yapılandırmaya gerek kalmıyor. Bu işlemlerin tamamı arka planda sizler için otomatik olarak yapılmaktadır.İşin bir de güzel bir yanı bulunmaktadır. Wordpress.com da oluşturduğunuz blog gün gelir de fazla büyürse blog’ unuzu kendinizin kurup barındıracağı bir wordpress.org yazılımına transfer edebilirsiniz. Yani wordpress.com’ daki içeriğinizin tamamını alıp kendi kurduğunuz wordpress yazılımına aktarma yapabilirsiniz.



Wordpress.org’ dan indirebileceğiniz bu yazılımı elle indirip web sunucusuna kurmanız gerekmektedir. Bu sürümü wordpress’ in bizzat kendisi de diyebiliriz.

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa