2 Mart 2015 Pazartesi

Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9 Karşılaştırması

MWC 2015’i hepimiz dört gözle bekliyorduk ve en azından sabırsızlıkla beklediğimiz iki model Samsung Galaxy S6 veHTC One M9, 1 Mart'ta tanıtıldı.

Her iki telefonda birbirlerinden ayrılan önemli özellikler bulunuyor. Birinin ekranı daha üst düzeyken diğerinin bataryası diğerine göre çok daha sağlam. 

Aşağıda sizlere her iki cihazı birbirlerinden ayrılan farklarını ve benzer özelliklerini sıraladık. Belki aralarından bir tercih yapmak isterken bu farklar, sizin tercih etmenizi şekillendirebilir.

 İşlemciler

Öncelikle cihazların işlemcilerine bakalım. Samsung, uzun süre Snapdragon 810 mu yoksa Exynos 7420mi kullanacak diye haberler yapılıyordu. Son zamanlarda çıkan haberlerde ağırlıklı olarak kesinlikle Exynos 7420’nin kullanılacağı söyleniyordu ve sonuç olarak Galaxy S6’da 14 nm’lik Exynos 7420kullanılmasına karar verildi. Birçok performans testinde Exynos 7420’nin Snapdragon 810’dan çok daha yüksek bir performans sergilediğini görmüştük. Snapdragon 810’u kullanan HTC One M9’a göre Galaxy S6’nın daha güçlü olacağını söyleyebiliriz.

Ekranlar

Ekran konusunda Galaxy S6, HTC One M9’dan bir gömlek daha üstün. Full HD kullanan M9’a göre Super AMOLED ekran kullanan Galaxy S6, rakibine göre kullanıcılarına daha canlı renkler sunacak. Ayrıca Galaxy S6’da 577 ppi yoğunluğu bulunurken bu rakam HTC One M9’da 441.



 Kameralar

HTC kamera konusunda ufak da olsa bir adım önde gibi. Cihazların arka kameralarına baktığımızda HTC One M9, 20.7 MP’lik 5376 x 3752 piksel çözünürlüğünde otofokuslu ve çift LED flaşlı kameraya sahip. Galaxy S6’da ise 16 MP’lik 3456 x 4608 piksel çözünürlüğünde optik görüntü sabitleyici, otofokuslu vetek LED flaşının olduğunu görüyoruz. Kağıt üzerinde HTC bir adım önde fakat Samsung’un kamera yazılımı konusundaki başarısı, sonuç olarak ne gibi farklılıklar ortaya çıkarır, ilerleyen zamanlarda aynı şartlarda çekilen fotoğraflarla göreceğiz.

Ön kamerada HTC’nin daha iyi olduğunu söylemekte yanılmayız. Galaxy S6’da 5 MP ön kamera olabilir fakat HTC One M9’daki 4 ultrapiksel geniş açılı ön kamera, ultrapiksel teknolojisi sayesinde Galaxy S6’yı geride bırakıyor.

Bellekler

Her iki cihazda da 3 GB RAM kullanımı var. Sanıyoruz ki bir sonraki üst modellerinde yavaş yavaş her iki şirkette 4 GB RAM’e geçiş yapacaklardır. Dahili depolama alanlarına baktığımızda Galaxy S6’nın 32, 64 ve128 GB seçeneklerinin olduğunu görüyoruz. HTC One M9’da 32 GB dahili depolama alanı var fakat microSD kart yuvası sayesinde 128 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Bataryalar

HTC One M9, 2840 mAh bataryaya sahip. Galaxy S6’da ise 2550 mAh batarya bulunuyor. Her iki telefondaultra güç ve aşırı güç tasarruf modu bulunuyor. Bu yüzden rakam olarak baktığımızda ve normal kullanım olarak da HTC One M9, rakibine oranla daha uzun süre pil kullanımı sunacaktır. Fakat Galaxy S6’yla birlikte gelen Wireless Şarj özelliği, Galaxy S6’ya biraz daha çekicilik katmış.





 İncelikler ve Ağırlıklar

Son olarak Galaxy S6, rakibine oranla 2.8 mm daha ince. Galaxy S6, 6.8 mm inceliğe sahipken HTC One M9 9.6 mm inceliğe sahip. Ayrıca Galaxy S6 138 gram ağırlığa sahipken HTC One M9 157 gramağırlığında.



 Değerlendirme

Şimdilik bu rakamların hemen hepsi kağıt üzerinde. İlerleyen zamanlarda her iki cihazın performans olarak ne gibi farklılıklara sahip olacağını hep birlikte göreceğiz. (“hıı M9’un ön kamerası çok iyiymiş, hemen bunu satın alayım” demektense biraz daha beklemenizde fayda var)

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa