5 Mart 2015 Perşembe

Tavada Yumurtalı Ekmek tarifi

Malzemeler:
– 1 yumurta
– 1 dilim ekmek (Geniş bir dilim tercih edin, Uno’nun Rus Çavdar ekmeklerini önerebilirim.)
– 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ veya tereyağ

Önce yumurtayı kırmak için ekmeğin ortasından yuvarlak bir parça çıkarın. Pişireceğiniz tavaya biraz yağ koyun. Aman resimdeki miktara aldanmayın, bir dilim için o kadar yağ çok fazla.
Yağ eriyip kızınca, tavaya ekmek dilimini koyun. Boşluğa yumurtayı kırın ve en az 30 saniye boyunca tavayı veya ekmek dilimini hareket ettirmeyin.
Yumurta biraz sertleşince üzerine tuz ve biber serpip, tersini çevirin. Bu yüzüne de biraz tuz ve biber serpin.
İsterseniz arka tarafı, isterseniz yumurta kırdığınız tarafı üste gelecek şekilde ikram edebilirsiniz. Ekmek ve yumurta ikilisini, hoş bir sunumla birleştiren bir tarifi de Acemi Aşçı yapmış. Çok beğendim, mutlaka bir göz atın

Kaynak ve Diğer resimler için Kahvaltılık Tarifler 

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa