8 Ekim 2015 Perşembe

İnternet Deneyimlerimden Öğrendiklerim



Uzun zamandır makale yazamadığımın farkındasınızdır. Bazı ailevi ve kişisel sorunlarımdan dolayı bir süre ara vermek zorunda kaldım. İyi ki zamanında  '' Blogger'da Yazılarınızı Zamanlayın'' isimli yazımda anlattıklarımı kendi blogumuda uygulamışım.

Vaktim bol iken yazdığım makaleleri zamana yayarak vaktimin az olduğu zamanları es geçmeden blogumu güncelleyebilmiş oldum.

Yaklaşık olarak 2006-2007 yıllarından bu yana blog yazarlığı yapmaktayım. Bu yazımda bu zaman zarfı içerisinde bilerek yada bilmeyerek yaptığım hatalarımı aktaracağım.

Gerçek isim kullanmak;
Her zaman gerçek ismimi kullanmışımdır. Ekip projelerinde yer alırken dahi ismimi bir köşelere sıkıştırmışımdır. Sizlere tavsiyem eğer benim gibi bir blog yazarıysanız, gerçek isminizi kullanmamanızdır. Özellikle benim gibi siyasi bir kimliğiniz varsa gerçek isim gerçekten zorluklar doğurabiliyor.
Yazarlık yaptığım sitelerde bile gerçek ismimi kullanmışımdır. Bu durum insanların size çok kolay ulaşmalarını sağlamaktadır. Bazen sıkıntı çıkarabiliyor. Hiç istemediğiniz türden insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyorsunuz.

Telefon numaranızı açıktan yazmak;
Telefon numaramı her zaman sosyal ağ profillerimde ve sitemde bulundurmuşumdur. Emin olun ki bir süre sonra blogunuzda yazdığınız bir yazıya yorum yaparak soru sormak yerine cep telefonunuza kısa mesaj atarak yada bizzat arayarak sorulan sorularla meşgul edilebiliyorsunuz. Tavsiyem kişisel cep telefonu numaranızı açıktan profillerinize yada blogunuza yazmamanızdır.

Kişisel bilgiler;
Kişisel bilgilerinizi , ailevi bilgilerinizi, iş yeri bilgilerinizi vb. bilgilerinizi

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa