10 Ekim 2015 Cumartesi

Neden Müzik Dinlemeliyiz

Neden Müzik Dinlemeliyiz




Gittikçe monotonlaşan ve zevk vermeyen hayatımızda müzik dinlemenin önemi hakkında konuşalım biraz...
Birçoğumuz müzik dinler, hatta yaşam tarzı olarak benimseyenler bile vardır...

"Seni çok seviyorum" cümlesindeki kelimeler seni, çok, sevmek tek başlarına nasıl bir duygu uyandırmıyorsa, düzenli bir şekilde sevdiğimiz insanın ağzından çıktığı zaman, beynimiz mutluluk hormonları salgılar.

Müzik de öyle birşey sanırım, yani müziği oluşturan sesler tek tek gürültü olarak bile algılanır ama düzenli olarak biraraya getirilip, ruh halimizi yansıtan bir müzik türünde oluşturulduğunda benzer etkiyi verip beynimizin çeşitli hormonlar salgılamasını sağlıyor olabilir.

Psikolog Barış Gürkaş diyor ki; 

"Müzik ruh halinizi o kadar kolay değiştirebilir ki bu hızlı değişimi kısa bir zamanda bir kendi isteğinizle gerçekleştiremezsiniz...
 Mutlu, huzurlu, keyifli hissederken dinlediğiniz birçok şarkıyı zihin kaydeder ve gelecekte aynı şarkı tekrar dinlendiğinde, daha önce o müziği dinlerken hissettiğiniz ruh halinizi hissetmenize sebep olabilir...

Müzik, can sıkıntısını geçirmemizi ve rahatlamamızı sağlar. Olumsuz ruh hali ile başa çıkmamıza yardımcı olur ve çökkün ruh halinde bize destek olur"

Bu konuda önerebileceğimiz; tüm ülkelerin radyo kanalları bulunan, dünyanın heryerinden ziyaret edilen www.myradiolisten.com sitesidir. Site online olarak internet üzerinden radyo hizmeti vermektedir.


Etiketler: , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa