5 Ekim 2015 Pazartesi

Periscope Nedir?

Periscope Nedir?

Günümüzde internet kullanımı çok yaygınlaşmıştır. Artık her iki insandan birinin elinde telefon evlerinde bilgisayar var olup, sosyal medya hayatımızın dört bir yanını sarmış bulunmaktadır. Bununla beraber insanların iletişim akışını daha kolay sağlamak, çevresinde olan biteni sevdikleriyle paylaşmasını sağlamak için Facebook, Twitter, İnstagram gibi çeşitli uygulamalar geliştirilmiştir.

Bu uygulamalardan biri de daha yeni yeni popülerliğini sağlayan Twitter'ın canlı yayın uygulaması Periscope'dur. Bu uygulama ile çevrenizde ne olup bittiğini o an arkadaşlarına aktarabilir, onlarla duygularınızı paylaşabilirsiniz.

periscope izle


Periscope'u diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliği canlı yayın özelliğidir. Sevdiklerinizle duygularınızı anında paylaşabilir, o anda ne hissettiğinizi anlamalarını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda takip ettiğiniz kişi yâda kişilerle birlikte canlı yayında özel olarak da görüşebilir, başkalarının duymasını istemediğiniz kişisel bir ortam yaratabilirsiniz.

Bu uygulamayı kullanmak için önce telefonunuza indirip bir Periscope hesabı oluşturmanız gerekiyor. Daha sonra ise uygulama Twitter'la eş zamanlı olarak çalışmaya başladığından 'Sing in with Twitter' tıklamalıyız. Canlı yayın başlamak için ise ortadaki yuvarlak olan kamera butonuna basarak canlı yayın sekmesini açmalı, çıkan ekrandaki 'Start Broadcast' a basmalısınız. Bu butona bastığınızda ekranda 'live' yazısının çıkması yayına başladığınızı belirtmektedir. Ekrana iki kez tıkladığınızda ise telefonunuzun ön kamerasına geçiş yapabilirsiniz. Yayını bitirmek için ise yine aynı şekilde 'Stop Broadcast' a tıklamanız yeterli olacaktır.

Perisearch Kullanıcı Bilgileri 

Web üzerinden kullanıcıları ve profil bilgilerini incelemek  isterseniz Perisearch’a bir göz atmanızı öneririm. Burada aktif kullanıcılara, detaylı profil bilgilerini ve en çok ilgi gören yayınlara ulaşabilir yayınları ülkelere göre kategorize edebilirsiniz. Türkçe periscope izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Periscope yayınları web üzerinden nasıl izlenir?

Periscope Yayınlarını Web Üzerinden İzlemek için buraya tıklamanız yeterli.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa