Blogger sitemap |
Site haritası oluşturma google'ın çok önem verdiği durumlardan birisidir.Seo ya etkisi tartışılmayacak kadar fazladır. Peki bu site haritası nedir ne demektir? diye sorduğunuzda : Site haritaları yani sitemap' ler bir sitenin içeriği kısacası haritasıdır. Google sitenizi,blogunuzu bu site map ler sayesinde incelemektedirler.Google sitenizi daha hızlı ve daha kolay indexlemesi sitemaplare bağlıdır hep.Örneğin bir yazı yazdınız 1 saat sonra Google arama motorunda arattığınız zaman yazdığınız yazının linki çıkmıyorsa google sizin web sitenizi indexlememiş demektir...İşte sitemaplar 'in yararlarından bir tanesi oluşturduğunuz sitemap dosyasını google web yöneticisi araçlarına göndererek sitenizin daha hızlı ve kolay indexlenmesini sağlayabilirsiniz.
Bir web sitesinı ziyaret ettiğiniz zaman siteninin bir kısmında sitemap , site haritası şeklinde yazan butonlar görmüşsünüzdür elbette veya xml sitemap adında bir şey duymuşsunuzdur.Bir blog oluşturduysanız ilk yapacağınız işlerden birisi mutlaka bir site map oluşturmaktır.Çünkü artık web sitenize gelecek olan trafik'in arama motorlarından geldiği aşikar.Bunun içinde arama motorunun kurallarına uymak gerek.O yüzden site map oluşturmak şart. :)
Eğer 500 den az yazınız bulunuyorsa
atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500
Eğer 500 ile 1000 arasında yazınız bulunuyorsa
Eğer 1500 den az yazınız bulunuyorsa
Peki bu kodlar nedir ne işimize yarayacak nerede kullanacağız diyebilirsiniz.Google webmaster'a site haritamızı kaydettirirken bunlardan yararlanacağız.
atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500
Eğer 1500 den az yazınız bulunuyorsa
atom.xml?redirect=false&start-index=1001&max-results=500
Peki bu kodlar nedir ne işimize yarayacak nerede kullanacağız diyebilirsiniz.Google webmaster'a site haritamızı kaydettirirken bunlardan yararlanacağız.
Resim 1 |
- Google web yöneticisi araçlarında oturum açınız.(resim-1)
Resim 2 |
- Blogunuza tıklayınız.(resim-2)
Resim-3 |
- Site haritaları yazan butonu tıklayınız.(Resim-3)
Resim-4 |
- Site haritası ekleme / test etme butonuna tıklayınız.Daha sonra yukarıda paylaşmış olduğum kodlardan size uygun olanı seçiniz ve http:// adresinden sonra gelen boş alana yapıştırınız.
- Site haritası Gönder butonuna tıklayınız.
İşlem bu kadar.Google webmaster yöneticisi araçlarına böylece bir site haritası göndermiş olacaksınız.
Bir önceki yazımda Blogger da css ile etiket bulutu oluşturma'nın nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verilmektedir.
Sign up here with your email
Yorumlarınız için teşkür ederim Conversion Conversion Emoticon Emoticon