site içi optimizasyon |
Seo'yu bir iyilişetirme , teşvik - yani google'un görüp üst sıralara çıkarıp arama yapan kullanıcıya teşvik- olarak tanımlayabiliriz. Bu yüzden google ' ın dikkatini çekmek içinde sitemizin içinde iyileştirmelerek yaparak bunu başarabiliriz. Seo = site iyileştirme.Google dan SEO adında bir arama yaptığınıza bir kaç makaleye girip okuduğunuzda google bot'u kelimesini okumuşsunuzdur mutlaka. Bu google bot ları makalenizi incelerken Görsellere nazaran yazı kısmına yani textine daha çok önem vermektedir. Yani Bu bot denilen şeyin anladığı text'tir. Görselleri de anlamakta ama text daha fazla. Makale hazırlanken de özgün olunmalı , başlığa , türkçe karakterlere , doğru kelime kullanmaya vs dikkat edilmeli.Özgün içerik SEO da en önemli noktadır. diyerek site içi optimizasyon konusuna geçelim. .
Site içi linkleme |
Site içi optimizasyon adında az çok anlaşıldığı üzere site içinde bir şeyler yapma olarak tanımlayarak başlayalım. Optimizasyon , seo , site içi vs belki bu kavramlar okunurken pek bir şey anlam ifade etmiyor olabilir. Bir örnek ile açıklamak gerekirse : Blogunuzda bir makale hazırladınız. Makalenizde blogger benzer yazılar eklentisi üzerine olsun. Şimdi google arama motorundan benzer yazılar diye arattğınızda bir sürü sonuç çıkmakta ve genelde kullanıcılar ilk sayfadaki sonuçları incelemekte. İşte bu ilk sayfadaki sonuçlara girmek içinde SEO gerekmekte. Neyse örnekten uzaklaştık. Bloggerda Benzer yazılar adlı bir makale hazırladık. Makalemiz içinde blogger eklentileri'nden benzer yazıları sitenize uygulamak için ... diye devam eden bir cümle var . Buradaki Blogger eklentileri kelimesine şöyle bir link verdik. www.Siteniz.com./label/bloggereklentileri . İşte verdiğimiz bu link bir site içi optimizasyona örnektir. Bu şekilde anahtar kelimenizin türevlerine de yaparak site içi seo yu tamamalayabilirsiniz. Anahtar kelime türevlerinden kasıtım da aşağıdaki resimlere bakınız:
Mesela ben yukarıdaki blogger eklentileri yazan yere bir link vererek (tabi bu link benim kendi sitemin içinde bulunan bir sayfa ) site içi linkleme yapmış bulunmaktayım.
Örnek olarak yukarıdaki resimde Seo kelimemiz.Yani seo hakkında bir makale hazırlıyoruz makalemiz içinde optimizasyon kelimesini kullanmak ya da optimizasyon olarak linklemek bir örnektir. Aynı şekilde aşağıdaki resimde de bir örnek bulunmakta.
site içi seo linkleme |
Böylece anahtar kelimeye de destek vermiş oluyoruz . Teşvik etmiş oluyoruz .
Makalemizi hazırlarken de kısa olmamasına dikkat etmeliyiz. Başta da söylediğim üzere text' ler önemli ve bu site içi seo işini abartıp makale içinde çok fazla kullanmak da yarar yerine zarar getirecektir.
Seo için Nokta atışı yapın
Kısaca hedef kelimenizi saptayın ve onun üzerine yoğunlaşın. Tabiri caizse Nokta atışı yapın. Bunun yanısıra Görsellere de etiket isim vermeyi unutmayın. Bu da site içi seo olarak sayılabilir. Görseller için seo adlı makalemde bu konu hakkında bilgiler vermiştim.
Site içi linklemeninin yani seo ayarlarını yaparak ayrıca sayfa görüntülenme sayısını da artırmış olursunuz. Bu da sitenize gelen ziyaretçinin daha fazla zaman geçirmesi demektir. Örneğin ben seo hakkında bir makale yazdım ve makalemde seo dan bahsederken site içi linklemenin de önemini belirten bir cümle yazdım ve buna da bir link verdim .Ziyaretçinin bu konu ilgisi çekebilir ve linke tıklayarak bulunduğu makaleden diğer makalaye geçerek onu da inceler.
Görüldüğü üzere site içi linklemenin seo ya etkisi kadar trafiğe etkisi de azımsanamayacak kadar fazla.
Sign up here with your email
Yorumlarınız için teşkür ederim Conversion Conversion Emoticon Emoticon