15 Haziran 2012 Cuma

TRT Diyanet TV Frekans Bilgileri


TRT Anadolu ile ortak yayına başlayacak olan TRT Diyanet TV, 16 Haziran 2012 Cumartesi günü Miraç Kandili ile yayın hayatına başlıyor.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama:

"TRT Anadolu ile ortak yayın yapacak olan TRT Diyanet TV, 16 Haziran 2012 Cumartesi akşamı idrak edilecek Miraç Kandilinde Bursa Ulu Cami’den test yayınına başlıyor.

Bursa Ulu Cami’den canlı yayınlanacak kandil programıyla başlayacak test yayınının ardından Ramazan ayı için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan özel iftar ve sahur programları TRT Diyanet TV ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

“Toplumu din konusunda aydınlatma” ilkesi doğrultusunda yayın yapacak olan TRT Diyanet TV’de propaganda dilinden uzak, dinin kendi gönül dili üzerine kurulacak bir yayın politikası izlenecek. TRT Diyanet TV’de barış ve kardeşlik ilkesinden ödün verilmeyen bir kuşatıcılık içinde İslâm’ı çağın değer ve ruhuyla buluşturmak ve özgün bir televizyon kanalı olmak hedefleniyor. TRT Diyanet TV yayınlarını başlangıçta günlük 12 saat olarak gerçekleştirecek.

TRT Diyanet TV’nin günlük yayın akışında güncel tartışma programları, tefsir saati, dini soruları cevaplama saati, naklen cuma namazı, kültür-sanat, çocuklar için dini eğitim programları, çizgi filmler, belgeseller, cami hikâyeleri, kadın ve musiki programları gibi başlıklar yer alacak."


TRT Diyanet TV Frekans Bilgileri

TÜRKSAT 4A - 11958 V 27500 - FEC: 5/6 

Digiturk: 68. Kanal 

D-Smart: 103. Kanal 

Teledünya: 43. Kanal 

Tivibu: 250. Kanal

Canlı TRT Diyanet TV İzle

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa