7 Kasım 2014 Cuma

S.H.İ.E.L.D Ajanları İnsanı Paranoyak Yapar

Yabancı dizileri ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Bu güne kadar izlediğim yabancı diziler hakkındaki fikrimi daha önce defaetle belirttim. Örneğin, ''Arrow Dizisini İzliyorum'' ya da ''İzlemek için Kaliteli Bir Şeyler Arıyorsanız ; Vampire Diaries'' isimli yazılarıma bakabilirsiniz.

Son zamanlarda izlemeye başladığım bir kaç dizi daha var. Bunlardan birisi de S.H.İ.E.L.D Ajanları dizisidir. Marvel'in süper kahramanlarını bir araya toplayan dizi oldukça revaçtadır. Ülkemizde de izlenmeye başlamıştır. Şuan hali hazırda 2. Sezonu devam eden dizinin senaryosu da bir o kadar ilginçtir.

Diziyi izlemeye başladığım günden beri paranoyak oldum desem yeridir. Dizinin konusunu kısaca anlatalım.

Öncelikle S.H.İ.E.L.D açılımı nedir onu cevaplayalım.

S.H.İ.E.L.D Açılımı ; Supreme Headquarters İnternational Espionage Law-enforcement Division şeklindedir. Türkçesi ; yüce karargah uluslararası casusluk kolluk bölümü'dür.

Shield gizli ve özel bir kuruluştur. Tüm devletlerden ve kişilerden bağımsız olarak yeryüzünü tehlikelerden korumayı amaçlamış ve özel olarak bir araya getirilmiş bir ekipten oluşur. Daha önce Marvel'in Avengers filminin devamı diyebiliriz.

Dizinin bölümleri oldukça gizemli ve aksiyonlu geçiyor.

Paranoyaklık kısmına gelince, her nasılsa özel yetenekleri sayesinde bir araya gelmiş ajanların öyle sırları vardır ki, her an birinin bir gizli sırrı ortaya çıkmaktadır. Phil Coulson ölmüş ve devletin gizli mekanizmalarının gizli projesi sonunda hayata döndürülmüş ve ajan olarak hayat sürmesi sağlanmıştır.

Son bölümlere geldiğimiz de Ajan May'in direk Müdür Fury'e bağlı bir ajan olduğu ve bizzat Fury tarafından Sheild içine yerleştirildiğini öğreniyoruz.

Sonraki bölümlerde Ajan Ward'ın Kahin tarafından Sheild içerisine yerleştirilmiş bir casus olduğunu öğreniyoruz. Kahin ise Great isimli üst düzey bir Sheild ajanıdır.

Anlayacağınız Sheild ajanları arasındaki sırlar diziyi izlerken ahanda şimdi bir şey çıkacak, birisi birisine ihanet edecek diye tetikte bekliyorsunuz.

Sonuç itibari ile güzel bir dizi ve zevkle izliyorum. İzleyecek bir şeyler arayanlara tavsiye edebilirim.

The Flash isimli diziyi de izliyorum. Onunla ilgili de ayrı bir yazı yazacağım.


Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa