7 Kasım 2014 Cuma

Spor Toto Süper Lig Maçları Mayıs 2017'ye Kadar Digiturk’te!

super_lig_digiturk_lig_tv
Rekabet Kurulu, Spor Toto Süper Lig maçlarının yayın hakları konusunda son noktayı koydu. Maçlar, 2016-2017 futbol sezonu sonuna kadar Lig TV'de yayınlamaya devam edecek.

İşte Digiturk’ten yapılan açıklama:

"Türkiye’nin lider dijital televizyon yayıncılığı platformu olan Digiturk, Rekabet Kurulu’nun nihai kararıyla Spor Toto Süper Lig maçlarını 2016-2017 futbol sezonu sonuna kadar yayınlamaya devam edecek.

Süper Lig maçlarının yayın haklarını 2001 yılından bu yana elinde bulunduran Digiturk, 2010 yılında yapılan ihalede yaklaşık 2 milyar dolarlık en yüksek teklifi vererek 5 yıl süreyle yayın haklarını satın almıştı. Türk futbolunun en büyük yatırımcısı Digiturk, yılda 450 milyon dolarlık yayın hakları bedeli ile birlikte futbol kulüplerine her yıl çok büyük rakamlar aktarıyor. 15 yıllık dönemde Türk futboluna aktardığı 3,5 milyar USD’lik kaynakla sporun en büyük
destekçisi olan Digiturk, bu katkıyı sürekli kılmayı hedefliyor.

Digiturk, liglerin yayın hakları konusunda İngiliz BskyB’nin ardından aralıksız en uzun süre yayın yapan platform özelliğini kazanarak bu alanda önemli bir başarıya imza atmış olacak.

Stadyumlar dışında futbol izleyicisinin artması ve oyundan daha fazla keyif alması için dünya standartlarının da üzerinde yayın teknolojileri ve programlar hazırlayan Digiturk, bu kapsamda Türkiye’de ilk HD, 3D ve 4K naklen maç yayınlarını gerçekleştirdi. Halen her hafta bir maçı 3D kalitesinde sunan Digiturk, henüz dünyada gerekli altyapısı ve ekipman oluşmadığı halde 4K teknolojisiyle canlı maç yayınını veren dünyanın 2'nci televizyonu olarak tarihe geçmiş bulunuyor.
Toplam 3,5 milyon haneye ulaşan Türkiye’nin en büyük ve en teknolojik yayın platformu Digiturk, dünyada her hafta 17 canlı maç yayını yapan tek platform olma özelliğini taşıyor.

Sporun kalbi Digiturk’te atmaya devam edecek

Digiturk, futbolun yanı sıra Türkiye Basketbol Ligi’ni ve Turkish Airlines Euroleauge Basketbol Ligi’ni yayınlayacak. Böylece Digiturk, Türk takımlarının Türkiye ve Avrupa salonlarındaki maçlarını ekranlara taşımakla kalmayıp İngiltere Premier Ligi, Brezilya Ligi ve Rusya Ligi gibi dünyanın önde gelen futbol liglerini, Türkiye 2. ve 3. futbol liglerini, Wimbledon ve ATP Masters gibi tenisin en üst düzey turnuvalarını en yeni görüntü kalitesi ve en iyi anlatıcılarla abonelerinin beğenisine sunmaya devam edecek.

Aralıksız maç yayını rekortmeni

Digiturk’ün Rekabet Kurulu tarafından açıklanan son karar sonrasında Spor Toto Süper Lig maçlarını yayınlama hakkı 2 yıl daha uzatılmış oldu. Rekabet Kurulu’nun aldığı bu kararla Süper Lig’in yayın hakları aralıksız 16 yıl süre ile Digiturk tarafından gerçekleştirilecek."

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa