30 Ekim 2012 Salı

Blogger Disqus Yorum Formu Entegrasyonu

Bloggerin yorum formu çok sade bir şekilde tasarlanmış, gerçektende görüntü olarak da kötü ve kullanışsız olduğunu bir çok blogger arkadaş biliyor ve bunu kabul ediyor,bu yüzden yorum kutusu değiştirme ile ilgili bir çok eklenti ve kodlar geliştirilmiş durumda, blogger yorum kutularını birkaç eklenti ile güzelleştiren arkadaşlar var, biz size bu eklentileri değilde, dünyanın önde gelen sitelerinin ve türkiyede devleşmiş sitelerin kullandığı yorum formu olan disqus yorum formunu blogunuza nasıl ekliyebileceğinizi anlatacağız.
Blogger disqus yorum formu, okadar kullanışlı sade ve güzel ki insanın her daim yorum yapası geliyor:).Disqus,google,facebook,twitter,openid,yaho hesabınızla giriş yapıp yorum yapabileceğiniz ve bu yorum formunu kullanan sitelere de direkt olarak bu hesaplarla yorum yapabileceğiniz çok güzel bir yorum formu disquss.
Dünyanın önde gelen siteleri disqus yorum formunu kullanıyor dedik örnek olarak: CNN, The Telegraph,Time,NPR,The Next Web,Talking Points Memo,The Atlantic,Mlb.com,A.V club,IGN,People,Entertainment Weekly ve sayamayacağımız daha nice siteler.
Türkiyede de samanyolu haber,bir zamanlar bumerang ve ismini hatırlayamadığım bir çok sitede disqus yorum formu eklentisini gördüm.Bende blogu açtığım günden beri disqus yorum formunu kullanıyorum.Disqus Yorum Formunu Bloggera Eklemeyi adım adım resimli olarak anlatacağız.
1.adım:www.disqus.com adresine giriş yapıyoruz ve resimde gördüğümüz Get  this on your site butonuna tıklıyoruz.


2.adım:Butona tıkladığımızda karşımıza aşağıdaki gibi bir form çıkacak

Formda istenen gerekli bilgileri yazıyoruz ve ardından yukarıda resimle gösterdiğimiz Continue butonuna tıklıyoruz.Örnek olması açısından bir form doldurduk bunun için aşağıdaki müracaat formunu inceleyebilirsiniz.
3.adım:Continue butonuna tıkladığımızda, aşağıdaki gibi bir pencere açılacak bu pencerede okla gösterdiğimiz yerdeki blogger linkine tıklıyoruz.
4.adım:Blogger linkine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
açılan pencerede 1 numaralı gösterdiğimiz yere tıklıyoruz.Tabi buraya tıklamadan önce blogger hesabımızla blogumuza giriş yapıp blogumuzun kullanıcı panelinin açık vziyette olması gerekiyor.
5.adım:-1 nolu butona tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak.
Bu işlemi gerçekleştirmeden önce blogunuzun yorum ayarlarından gömülü modunu seçip kaydetmeniz lazım,yoksa disqus yorum formu blogunuza uygulanamıyor.Blogunuzun Yorum ayarlarını yapabilmek için aşağıdaki resme bakın.
6.adım:Blogger Yorum ayarlarınızı da yaptıktan sonra 5.adımdaki widget ekle butonuna tıklıyoruz.Böylelikle disqus yorum formu blogumuza uygulanmış oldu.Aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi yaılarınızın sonunda yorum formunu göreceksiniz.Bu görünüm disqusun 2012 yılındaki yeni yorum formu görünümüdür.
7.adım:Blogumuzda var olan daha önceki yorumları disqus yorum formuna aktarmak için ve blogunuzun disqus yorum formu ile senkronizasyonu için yapmanız gereken birkaç işlem var.Resimde gördüğünüz numaraları takip edin ve imports comments blogger butonuna tıklayın.
imports comments blogger butonuna tıkladığınız zaman aşağıdaki gibi bir google hesapları penceresi açılacak ve sizden erişim izni isteyecek.
Aynı şekilde enable syncing butonuna da tıklayıp erişim izni veriyoruz.
8.adım:Erişim izinlerini verdikten sonra aşağıdaki gibi bir ekran karşımıza çıkıyor.
Bu ekranda da okla gösterdiğimiz import butonuna tıklıyoruz.Senkronizasyon işlemi bu şekilde tamamlanmış oluyor.Blogger disqus yorum formu kullanıma hazır.Şimdide blogger disqus yorum formu ile ilgili birkaç ayardan bahsedelim.
Blogger disqus yorum formunun 2012 modeli yani yeni sürümü türkçeye çevrilmiyor henüz.Bundan dolayı ben halen, klasik sürümü kullanıyorum.Sizde blogger disqus formunu türkçe yapmak ve klasik sürüme çevirmek için aşağıda resimde gördüğünüz settings kısmına tıklayıp ardından Enable Disqus 2012 features for your site kutucuğundaki işareti kaldırıyoruz.
Bu işareti kaldırdıktan sonra yine settings bölümündeyken aşağı kısımlarda dil seçimini de yapıyoruz.
dil seçiminide yaptıktan sonra ayarlar kısmında kayıt işlemini yapıyoruz(setting ekranının sonunda mavi renkli kaydet butonu mevcut).Kayıt Sonrası disqus yorum formu görüntümüz aşağıdaki gibi olacak(Klasik görünüm dediğimiz).
Eğer disqus yorum formuna avatar(kullanıcı resmi-iconu) eklemek isterseniz. Blogger disqus yorum formuna üyelik işleminiz tamamlandığında bir admin paneliniz olacak.Admin linkine tıklayıp edit profil linkine tıklıyoruz.
Edit profil linkine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak, bu pencerede profile kısmında profil bilgilerimizi doldurup kaydedelim, ardından avatar kısmından da kendimize bir resim-icon ekliyelim.
Şimdilik blogger disqus yorum formu ile ilgili anlatacaklarımız bukadar.Aslında yapılabailecek bir çok ayarlama bu eşsiz yorum formunda mevcut, ama şimdilik bukadarıyla yetinelim.Sorularınız olursa yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa