21 Şubat 2014 Cuma

WhatsApp neden bu kadar pahalı satıldı


WhatsApp geçenlerde burada yaptığım haberde bildiğim üzere Facebook'a 19 Milyar dolar gibi büyük bir fiyat ile satılmıştı. Bugün ise bu fiyatın neden bu kadar yüksek olduğu anlaşıldı. WhatsApp özellikle kullanıcı sayısının çokluğunu kullanrak iyi bir fiyata satıldı, ama gerçek neden çok daha farklı.
Gelen haberlere göre Facebook'tan önce Google, WhatsApp uygulaması için tam 10 Milyar Dolar fiyat teklifinde bulunmuş Ancak WhatsApp sebebi tam olarak bilinmese de bu teklifi geri çevirmiş.

Facebook ile yapılan görüşmelerde de Google tarafından gelen 10 Milyar Dolarlık teklifi de ortaya koyunca, Facebook'un çok daha iyi bir teklif vermek zorunda kalmış. Facebook aslında iyi pazarlık etmiş, ve elinden gelen en az maliyet ile WhatsApp'ı satın almış. 

Özellikle Google gibi büyük bir rakibin böyle güçlü bir uygulamayı alması riskine girmektense çok daha iyi teklifler vererek kendisinin sahip olması çok daha mantıklı görünüyor. Sonuç olarak 19 Milyar Dolar gibi bir miktarda anlaştılar ve iki tarafta satış işleminden oldukça memnun kalmışa benziyor. 

Son güncelleme: 21.02.2014

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa