25 Ocak 2013 Cuma

Facebook'un yeni sosyal ağ arama işlevi “Graph Search"


Facebook tan Bomba Yenilik.

Facebook'un yeni sosyal ağ arama işlevi “Graph Search” Mark zuckenberg tarafından tanıtıldı.

     Facebook'un Kaliforniya'da Menlo Park'taki merkezinde düzenlediği toplantıda  Marck zuckenberg  yeni arama özelliği 'Sosyal Ağ Araması'nı duyurdu.Günümüz  itibariyle  1 milyardan fazla insanın kullandığı dünyanın en büyük sosyal ağı  facebook yeni özelliği “graph search” “sosyal ağ Araması' nı tanttı. Facebook kullanıcılarının aradıklarını daha hızlı bulmasına yardımcı olucak.


sosyal ağ facebook
sosyal ağ araması
sosyal ağ facebook
sosyal ağ araması ve gizlilik

Peki nedir bu “Graph search” ?

graph search
Graph search
   “Graph search” yani “sosyal ağ arama” :  Bu arama motorunu kullanarak çeşitli sorular sorabilmek mümkün: “New York’da yaşayan arkadaşlarım kim?”, “Bisikleti beğenen arkadaşlarım?”, “sizinle aynı ilgi alanlarına sahip kişiler” gibi.Örneğin arkadaşlarımın arkadaşları arasında İstanbul da yaşayanlar kim gibi. Başka bir örnek olarak Arkadaşlarım arasında “Hobbit” filmini beğenenler kim gibi bir arama yapabilme imkanı sağlıyor.

“Graph Search” “sosyal ağ arama” özelliğini nasıl kullanabilirim?


sosyal ağ facebook
sosyal ağ araması beta
  Beta sürümü şu anda Facebook’u İngilizce kullanan ABD kullanıcıları için açık.Dolayısıyla Türkiye vb. Kullanıcıları için şu anda bu özellik kullanılamıyor.Ama bizler de bu beta sürümüne katılmak için “Bekleme Listesine Katıl” butonuna tıklayarak denemek için sıraya girebiliyoruz. “Sosyal Ağ Araması” hakkında Facebook un  servisine Buradan ulaşabilirsiniz.




Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa