27 Ocak 2013 Pazar

Google History Web geçmişinizi temizleme

google history geçmişini silme
google geçmişinizi silme

    Google, internet ortamında ki en popüler , en sık kullanılan arama motorudur.Peki google da aradıklarımız'ın kayıt altına alındığını hiç düşündünüz mü ?
     Kullandığımız internet web browserın geçmişini silerek yaptığımız aramaların girdiğimiz sitelerin temizlendiği ni kabul ediyoruz.Ama aslında bu sadece bizim bilgisayarımızdaki temizleme operasyonu. Google da yaptığımız tüm aramalar hala kayıtlı bir şekilde duruyor.

Nedir bu google history

    Google history google ın servislerinden bir tanesi.Google bu servisini "Arama geçmişinizin, aradıklarınızı daha hızlı bulmanıza ve geçmişte ziyaret ettiğiniz web sayfalarına hızlı bir şekilde erişmenize yardımcı olacaktır" şeklinde tarif ediyor.
     Daha anlaşılır şekilde google history Sizin internet te google arama motorunu ilk kullanmaya başladığınız günden itibaren,google da aradığınız tüm kelimeleri kayıt altına alan bir servistir.

Ama ben internet geçmişimi temizliyordum

     Kullandığımız Web browser ( google chrome , internet explorer,opera vs ) ın geçmişini veya tüm tarama verilerini temizle diyerek temizlendiğini sanıyorduk.Örnek olarak İnternet explorer a giriyoruz ayarlar a tıklıyoruz tarama verilerini sil diyoruz ve siliyoruz.Ama google da yaptığımız aramalar hala google history de saklanıyor."2009 yılın da google ne aradıysak" bunu google history üzerinden görebiliyoruz.

Google history Temizleme

Google geçmişimizi temizlemek istiyorsak eğer www.google.com/history web sayfasına giriyoruz ve aşağıdaki adımları uyguluyoruz.
  • www.google.com/history web sayfasına girdiğimizde "oturum aç" şeklinde bir pencere ile karşılaşıyoruz.Buraya mail adresimizi ve şifremizi yazarak giriş yapıyoruz.
  • Daha sonra : 

google history geçmişini silme
google history geçmişi
  • Açılan bu sayfa da google da yaptığımız tüm aramaları görebiliyoruz.İstersek 2011 yılın da hangi aramaları yaptık bunları görebiliriz. 
google history geçmişini silme
Google history web geçmişi
  • Yaptığımız hangi aramaların veya yaptığımız aramaların tamamını temizlemek istiyorsak seçimimizi yapıp öğeleri kaldır diyoruz.
google history geçmişini silme
Google history Web geçmişini Kapatma

     Eğer bundan sonra google üzerind yapacağımız aramaların kaydedilmesini istemiyor isek Yukarıda ki resimdeki gibi kapat butonuna tıklayarak google history web geçmişimizi kapatabiliriz.



    Bir önceki yazım Nedir bu internet explorerın çektiği  adlı makalemde internet explorerın internet dünyasında ki alay edilmesi konusunda bilgiler verilmektedir.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa