10 Şubat 2014 Pazartesi

Blogger yayın içinde adsense reklam gösterme

yayın içinde adsense reklam yerleştirme
blogger adsense
Belli bir konuda blog açtıktan sonra ve bir zaman zarfı geçtikten sonra blog yazarları adsense başvurarak reklam almayı amaçlıyorlar.Reklam lar sayesinde de gelir elde etmeyi planlamaktalar. Hatta bazı bloglar yazmayı ön plandan çıkarıp sadece reklam almayı birinci amaç haline getiriyorlar. Tabi adsense başvusu da kolay kolay kabul olunmuyor maalesef. Hatta google üzerinde bir araştırma yaparsanız , adsense de kabul olma adı altında bir çok makale görebilirsiniz. Bu konuda benim söylemek istediğim benim blogumda da adsense reklamı bulunmakta. Nasıl aldığımı merak eden arkadaşlar için hiç bir şekilde birinci amacım adsense reklamı olmadı. Blogumda yazılar paylaştıktan sonra adsense başvurumu yaptım ve kabul oldu. Ama adsense başvurumu belli bir makale yazıp yayınladıktan sonra ve yaklaşık blogumu açtıktan 6 ay sonra başvurmuştum. Sonuç olarak bugün blogumda adsense reklamlarına yer vermekteyim.

     Her şey tamam ve adsense başvurumuzda kabul oldu Artık blogumuzda reklam yayınlayabiliriz. Ama şablonumuz sadece belli kısımlarında gadget olarak adsense reklamları paylaşmaya olanak vermekte. Örneğin ben yayın içinde yani makalem içinde adsense reklamı paylaşmak istediğimde maalesef reklam görünmüyor. Yada yayın içinde değilde başka bir kısımda görülüyor. Bu sorunu bende adsense reklam yerleşimleri sırasında baya yaşadım ve oldukça da uğraştığım.
blogger adsense
adsense yerleşim

Yukarıdaki resimde klasik bir blogger şablonu yer almakta. Görüldüğü gibi sağ tarafta bulunan kısıma gadget olarak adsense reklamı yerleştirilmekte ve gösterilmektedir. Yayın içinde reklam göstermek istediğinizde ise blog kayıtları kısmından düzenle tıkladıktan sonra en alttaki kısımda bulunan yayınlar arasında reklam göster kısmını görmüşsünüzdür. Bunu işaretlemeniz blogunuzun yayın içinde reklam gösterileceği anlamına gelmez hatta gösterilmez. Yayın içinde adsense reklamı göstermek istiyorsanız aşağıdaki adımları blogunuza uygulayınız.

  • Blogger paneline giriş yaptıktan sonra şablon sekmesine tıklayın.
  • Html'yi düzenle butonuna tıklayın.
  • CTRL+F yardımı ile aşağıda yer alan kodu aratarak bulun.
<data:post.body/>

Bulduğunuz bu kodun üstüne veya altına aşağıda yer alan kodları yapıştırın.

<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
adsense reklam kodu
</b:if>


Burada dikkat edilmesi gereken nokta yukarıdaki kodda bulunan adsense reklam kodu yazan alana , adsense reklam kodunu dönüştürerek yapıştırmanız ardından bloga uygulamanız. Adsense kodunu dönüştürmek için Buradaki  kullanabilirsiniz.
adsense en iyi performans
adsense en iyi performans

Üst kısımda Bulduğunuz bu kodun üstüne veya altına aşağıda yer alan kodları yapıştırın demiştim. Eğer üst kısıma bu kodları yapıştırırsanız blogger da yayın içinde adsense reklamı makale başlığınızın hemen altında yer alacaktır. Alt kısıma kodları yapıştırısanız adsense reklamı yayın içinde makale sonunda yer alacaktır. Burada bir tavsiye de bulunmak gerekirse yayın içinde reklam yerleşiminde google adsense reklamın yayın altında bulunmasının daha iyi performans verdiğini söylemektedir.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa