8 Mayıs 2014 Perşembe

Samsung Galaxy S3 ve S3 Mini için Android 4.4 gelmeyecek (Resmi Açıklama)

Samsung'un Galaxy S3 ve S3 Mini modellerinin Android 4.4 güncellemesi hakkındaki karar kesinleşti.



Geçtiğimiz hafta Galaxy S3 modelinin 2 GB olan sürümünün Android 4.4 güncellemesinin dağıtılmaya başlandığını belirtmiştik. Ancak 1 GB olan sürüm hakkında bilgi sahibi değildik ve resmi açıklama bekliyorduk. Nihayet Samsung konuya açıklık getirdi ve güncellemenin iki model içinde yapılmayacağını duyurdu.

İşte Samsung'un açıklaması
"Google tarafından yayınlanan sistemin sorunsuz çalışması için cihazların belli oranda (RAM,ROM, vb.) sahip olması gerekir. Güncellenmesi istenen Galaxy S3 3G ve S3 Mini 3G modellerinin güncellemeyi sorunsuz çalıştırmak için yeterli dananımı sunmaması güncellemenin yapılmamasını gerektirdi. İyi bir tüketici deneyimini sürdürmek için güncellemeyi gerçekleştirmiyoruz. Samsung KitKat sürümünü sorunsuz çalıştırabildiği gerekçesi ile sadece Galaxy S3 LTE modelini güncelleme kararı almıştır."

Bu şekilde Samsung Galaxy S3 modeli Android 4.4 sürümünde takılı kaldı. S3 mini modeli ise hala 4.3 güncellemesi almadı ve alacak gibi de görünmüyor.

Aslında iki cihazda Android 4.4 sürümünü sorunsuz çalıştırabilir ancak Samsung'un Touchwiz arayüzü ve cihazlarda dahili olarak bulundurduğu uygulamalar sebebi ile cihazlar güncellemeyi alamaz konuma geliyor. Şimdilik güncellemenin dışarıdan yüklenecek Rom'lar ile sağlanabileceği ortada. Güncellemeyi çok yüklemek istiyorsanız CyanogenMod 11 sürümünün en kararlısını beklemenizi öneririm. Emini Cynogen Rom'lar sorunsuz çalışacaktır.

Son güncelleme: 08.05.2014

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa