9 Temmuz 2013 Salı

Blogger da Kodları çerçeve içine alarak paylaşmak

kod paylaşma
Blogger kod çerçeve
    Blogger da blog yazan arkadaşların karşılaştıkları en büyük sorunlardan biri de kod paylaşmak istediklerinde , paylaştıkları kodun sayfada düzgün görünmemesidir.Blog Temanız çok güzel ama iş  blogger blogunuz da kod paylaşma ya gelince ne tema kalıyor ne de güzellik dediklerini duyar gibiyim blog yazan arkadaşların :) Bloggerda , takipçelerinize kod paylaşmak istediğinizde ya da yazdığınız bir makalede kod varsa makaleniz ne kadar güzel olsursa olsun görünüm içler acısı bir hal almakta. 
        Tasarım bir blog için oldukça önemlidir.Sitenize ya da blogunuza gelen kullanıcılar sitenizi basit bir şekilde kullanması , istedikleri yere hemen ulaşabilmesi de keza önemli. Bir makale yazdığınız varsayalım ve bu makale içinde bir iki satır değil de birden fazla satır kod paylaştığınızı düşünelim.Paylaştığınız kodlar makale içerisinde makalenin önüne geçmekte ve tasarımı da oldukça bozmaktadır.Ama bunun yerine kodlarınız bir çerçeve içine alarak ya da bir tablo içine alarak paylaştığınızda hem makaleniz güzel gözükecek hem de tasarımınız bozulmayacaktır.
       Paylaştığınız kodları çerçeve içine ya da tablo içine alarak bu sorundan kurtulmuş ve blogunuz için de güzel bir görünüme kavuşmuş olursunuz.Gelelim şimdi blogger da yazdığınız kodları çerçeve içinde nasıl göstereceksiniz ?

  • Makalenizin belli bir kısmında kod paylaşmak istiyorsanız Html sekmesine gelip şu kodları ekleyiniz : 
<pre style="background-color: whitesmoke; border-left: 6px double rgb(185, 211, 238); color: #888888; font-family: Andale Mono,Lucida Console,Monaco,fixed,monospace; font-size: 12px; line-height: 14px; overflow: auto; padding: 5px; width: 100%;">
<code>Kodlarınızı bu kısıma yazınız.</code>
</pre>



  • Unutmayın yukarıda verdiğim kodları Makalenizi oluşturuken blogger da Html ve oluştur kısmı bulunmakta , HTML kısmına tıklayıp kodları yapıştırıyoruz.
  • Daha sonra Oluştur kısmına gelip Kodlarınızı buraya yazın yazan yere hangi kodları paylaşmak istiyorsak yazıyoruz.
İşlem bu kadar basit.Kodlarınız bir çerçeve içersinde görünücektir.Böylece blogunuzda estetik açıdan da güzel bir görünüme sahip olacaktır.



Bir önceki yazımda 22 find virüsününü nasıl temizleneceği ve kaldırılıcağı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa