27 Temmuz 2013 Cumartesi

Resimlerin seo için önemi

resimlerin seo ya etkisi
Resimler için seo
   Blogger trafiğinizi artırmanın en önemli hususlarından biri de blogunuza eklediğiniz resimlerdir.Resimlerin seo için önemi çok fazladır.Aslında trafiği artırmak derken blogunuza eklediğiniz resimlerin SEO açısından etkisini kastediyorum. Bir konu hakkında makale hazırlarken resimlerden elbette yararlanıyoruz. Makale içerisinde görsel kullanmak , makalenizin hoş görünmesini ve tabir-i caizse beni oku :) dedirtmesini sağlar. Ayrıca yazıya da zenginlik katar.Yazıya eklediğiniz resimleri de elbette gelişigüzel eklememek lazım. Nasıl ki bir yazı yazdığımızda SEO açısından yazıdaki anahtar kelimeleri kalın,italik,altı çizili yapıyor isek resimler içinde seo açısından bazı değişiklikler yapmalıyız.
Görseller İçin Seo
     Örneğin arabalar hakkında bir yazı hazırladınız ve yazıya da google arama moturundan aratarak bir araba resmi bulup eklediniz. Eklediğiniz resmi siz yapmadınız,düzenlemediniz yani. Kısacası Google görsellerden bulduğunuz bir resmi makaleye eklediniz. Blog yazarlarının kafasına şöyle bir soru takılabilir. Bu resmi ben hazırlamadım kopyala yapıştır yaptım acaba seo açısından kötü bir etki yaratırmı ? diye. Cevap olarak hayır yaratmaz derim bende size.Google sizin hazırladığınız ya da arama motorundan bulduğunuz bir resme aynı şekilde davranır seo açısından. Yani bir fark yoktur.Ama tabi görseli kendiniz hazırlamanız orjinallik açısından önemlidir ve unutmayın ki emek verilen bir iş'in mutlaka getirisi olacaktır. Peki fark nerededir diye sorarsanız fark tam olarak resimlere eklenecek olan alt etiketinde. Yani resmin açıklamasında.Google görseller resmi bu açıklamalara bağlı olarak indexler.Bu da size şöyle bir yarar sağlar : Kullanıcı google görsellerden araba adında bir arama yaptırdı ve araba adındaki görseller ekrana çıktı.Bu görseller içinde sizin de araba adında alt etiketi verdiğiniz resim de bulunmakta.Eğer alt etiketini vermemiş olsaydınız böyle bir arama sonucunda hiç çıkmayacaktınız ya da en son sıralarda çıkacaktınız.

Bloggerda Eklediğimiz Resimlere SEO için neler yapmak gerek ?

  • Eklediğiniz resmi mutlaka adlandırın.Yani eklediğiniz resmin adını abcdfgh.jpg değilde araba.jpg olmalı.
  • Örneğin bir resim ekleyelim şimdi.
Resimlerin-seo-ya-etkisi
Görsellerin seo ya etkisi
  • Yukarıda ben kendi makalem için bir resim ekledim ve şimdide SEO için ayarlamalarını yapacağım.
  • Öncelikler aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi resmi eklediğim zaman resme bir başlık eklemeyelim.Başlık ekle butonuna tıklayarak resmime bir başlık ekliyorum.
seo teknikleri
Resim-1
  • Daha sonra ise Özellikler butonuna tıklayarak başlık metni ve alternatif metin text'lerini dolduruyorum.Görüldüğü gibi ben resimlerin seo üzerindeki etkisi üzerine bir yazı yazdığım için eklediğim resmin başlık metnini ve alternatif metinini konuma uygun kelimeler kullanarak doldurdum.

optimizasyon
Resim 2
  • Yapacaklarımız bu kadar.Blogger'ın bize sunduğu kolaylıklar sayesinde resmimize alt etiketini vermiş olduk.
       Bu Basit optimizasyonu unutmayın ve eklediğiniz her resim için bu işlemi tekrarlayın. Resimlerinize
 <img  src=" " alt=" " /> etiketini vererek seo dostu bir blog oluşturun.

Bir önceki yazımda Bloggerda yandan açılan sosyal paylaşım butonlarıhakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa