9 Şubat 2014 Pazar

Android telefonunuzun güvenliğini sağlayın


Android telefonlarda güvenlik sorunları ile ilgili bir çok haberi duymaya devam ediyoruz. Son olarak Snapchat adlı mesajlaşma uygulaması kullanılarak yapılan bir işlem ile telefonların tehlikede olduğu ortaya çıktı. Peki bu kadar tehdit arasında telefonumuzun güvenliğini nasıl sağlarız?
Antivirüs uygulamaları kesin çözüm değildir!
Platformda güvenliği sağlama amaçlı birçok güvenlik yazılımı bulunuyor. Ben sadece antivirüs yazılımı bulundurarak güvenliği sağlamaya çalışmanın yetersiz ve çok başarılı olmayan bir önlem olduğunu düşünüyorum. Ben sizlere gerçekten güvendiğim birkaç antivirüs yazılımı önereceğim. (İstediğiniz uygulamaları yanlarındaki ücretsiz ve ücretli yazılarına tıklayarak indirebilirsiniz.) Bunlar;
-Zoner Mobile Security (Ücretsiz) (Ücretli)
-Zoner Mobile Security Tablet (Ücretsiz) (Ücretli)
-Kaspersky İnternet Security (Ücretsiz)
-Dr. Web Anti-Virüs (Ücretsiz) (Ücretli)

Diğer Antivirüs yazılımları da tabii ki güvenilir, ancak bu önerdiğim uygulamalar tarafımca denediğim ve önerdiğim uygulamalardır.

Uygulamalar herşeye erişmemeli
Uygulamaları yüklerken karşınıza çıkan onay ekranındaki izinlere göz atın. Belki dikkat etmiyorsunuz, ama o ekranda sizin aramalarınızdan mesajlaşmalara hemen her türlü veriye erişiliyor. Sonuç olarak her ne kadar cazip gelse de istemediğiniz verileri isteyen uygulamaları yüklemeyin. Eğlence için güvenlik tehditleri ile karşı karşıya kalmayın.

Güvenlik sadece virüs değildir
Güvenlik denildiğinde aklınıza sadece virüsler gelmesin. Veri kaybı, şifreleriniz, kişisel verileriniz ve daha birçok bilgi güvenlik için önemlidir.

Wifi Hotspot kullanırken güvenliğe dikkat edin
Hotspot kullanırken Wifi üzerinden size ait verilere ulaşılmak istenebilir. Bunları önlemek için güvenli VPN uygulamaları yeterli olabilir. Bunlar arasında Hotspot Shield VPN uygulaması bence oldukça başarılı.

Telefonunuz ne kadar güvende?
Telefonunuz hiç beklemediğiniz bir zamanda çalınabilir. Peki çalındığında nasıl bulacaksınız. Çalınma güvenliğini sağlamak için Anti-Theft yazılımları iyi bir güvenlik tercihi olabilir. Ayrıca Google tarafından oluşturulan Android Cihaz Yöneticisi uygulaması cihazınız çalındığında bulunmasına yardımcı olacaktır.

Ben bu önlemlerin yeterli olduğuna inanıyorum. Bu önlemler cihazınızın güvenliğini öenli oranda artıracak ve veri kaybetme olasılığını büyük oranda düşürecektir.

Soru ve sorunlarınızı yorum formu ile bildirin.

Son güncelleme: 09.02.2014

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa