8 Şubat 2014 Cumartesi

Flappy Bird laneti

flappy bird çılgınlığı
flappy bird 
   Teknolojinin hızla gelişmesi sonucunda bildiğimiz daha 5 sene öncesine kadar kullanmış olduğumuz basit kabaca tabirle akılsız telefonlar'ın yerini günümüzde akıllı telefonlar aldı. Çok uzak değil bir kaç sene öncesinde telefon denilince akla gelen şirket olan nokia , teknolojide ki bu akıllı değişime ayak uyduramamanın sonucunu çok kötü bir şekilde gördü. 

  Bilindik bir bilgisayarın küçük hale getirilerek telefon lara işletim sistemleri halinde sunulması sonucu teknoloji artık sokakta yürürken , evde yatarken , ders dinlerken gibi alanlarda oldukça kullanılmaya başlandı. E haliyle sosyal ağların da günümüz de hızla kullanımının artması da bu akıllı telefonlara olan talebi artırmakta başka bir neden. 

   Android işletim sistemi çıktıktan sonra ve popüler olarak kullanılmaya başlandıktan sonra da oyunlar , uygulamalar cazip ve çekici hale gelmeye başladı. Hele bir de bu oyunların ücretsiz olarak internet den indirilmesi  onları popüler ve kullanılabilir kılan nedenlerden bir kaçı. Akıllı telefonlardaki bu oyunlara bir yenisi daha eklendi ve son zamanlarda oldukça sık bir şekilde telefonlarda oynanmakta. Evet bahsettiğimiz oyun flappy bird

Flappy Bird laneti 'ni tanıtmadan önce sosyal medya da gördüğüm bir video yu sizlerle paylaşmak istiyorum. Oyunu tanıtmaya çalışan bir adamın çaresizliği :)



Flappy bird oyna-yamazlığı

    Flappy bird oyunu'nu vietnamlı Dong Nguyen isimli bir kişi geliştirmiş. Merak ediyorum acaba bu oyunu yazdıktan ve yayınladıktan sonra bu kadap popüler olabileceğini tahmin ediyormuydu. Her neyse bu kişi Flappy Bird oyununu bir gece gibi kısa bir sürede bitirmiş ve şu an itibariyle 100 milyondan fazla kişi indirmiş durumda ve söylenenlere göre de günde yaklaşık 50000 dolar kazanıyormuş ben demedim onlar dedi .

   Aslında oyun o kadar çok grafik ve görsel olarak kullanıcıya hitap etmiyor.Hatta diğer oyunlara nazaran hiç hitap etmiyor. Basit bir eski atari oyunlarını andıran grafiklerle desteklenmiş bir durumda. Oyunun oynanabilir ve sinir bozucu kılan durum ise basit görünüp oldukça zor olmasıdır deyip küçük kızın mario oyunuyla imtihanı videosunu paylaşayım. Çünkü bu oyunu oynadıktan sonra siz de aynı duruma düşüceksiniz . Tecrübeyle sabit :) 




    Hani bazen bir arkadaşınız bir oyun oynar size çok basit görünür ama o arkadaşınız o bölümü geçemez. Sizde lan olum nasıl adamsın ver şunu oynamayı bilmiyosun deyip başlarsınız siz oynamaya. Başlarda size oldukça kolaya gözüken bu oyun , oynamaya başladıktan sonra aslında hiç de öle olmadığı hatta sizin arkadaşınızdan daha da kötü oynadığınızı farkedersiniz ve uyuz , sinir olursunuz. İşte Flappy Bird oyunu aynen bu tarz bir oyun .

    Flappy Bird oyunu android ve ios tabanlı telefonlarda oynanabilmek le beraber windows phone işletim sistemi telefonlarında da yakında oynanmaya başlayacakmış deyip yazıyı burda sonlandırırken bu oyunu merak edip indirmek isteyen arkadaşlar için de bir kötülük yapıp google play linkini paylaşayım :)

Heee bir de bir dipnot bırakayım : Çok yakın zamanda flash oyun sitelerinde bu oyunu görmeye hazır olun . Bu kadar popüler olan ve bu kadar çok kazandıran bir oyunun flash versiyonun mutlaka  yayınlarlar.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa