24 Mart 2014 Pazartesi

Voyager 1 durmak bilmiyor


NASA tarafından 1977 yılında fırlatılan ve hala ilerleyişini sürdüren Voyager 1 durmak bilmiyor. Beklentilerin çok üstünde bir mesafeye ulaşması beklenen aracın daha uzun yıllar yolculuğunu sürdüreceği tahmin ediliyor.


Voyager 1 NASA tarafından 1977 yılında fırlatılan ve dünyanın ilk insansız uzay sondasıdır. 815 kilo ağırlığındaki aracın en büyük hedefi Jupiter ve Satürnden bilgiler toplayarak uzayda gidebileceği en uzak mesafeye ulaşmaktır. Voyager 1 yolculuğunda Jupiter ve Saturn den şimdiye dek elde edilen en iyi verileri araştırma merkezlerine ulaştırmıştır ve hale uzaydaki yolculuğunu sürdürmektedir.

Voyager 1, 29 Haziran 2013 tarihinde  güneş sisteminin sonlarına doğru yaklaşmış, 13 Eylül 2013 tarihinde ise Güneş sistemini terk ederek yıldızlar arası uzaydaki yolculuğuna devam etmektedir. Bu günlerde ise yeni alınan verilere göre aracın 127 AU(Astronomik birim) uzaklığını aştığı bilinmektedir. 1 Astronomik birim Dünyanın merkezi ile güneşin merkezi arası mesafedir.

Eğer Voyager 1 ve Voyager 2 araçlarının aldığı yolu takip etmek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Voyager NASA sayfası

Son güncelleme: 24.03.2014

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa