17 Ağustos 2014 Pazar

APPLE IPHONE 5 16GB AKILLI TELEFON İNCELEME


APPLE IPHONE 5 16GB



APPLE IPHONE 5
APPLE IPHONE 5 16GB AKILLI TELEFON İNCELEME

Telefon Tasarımı

Tasarım özelliklerini inceleyerek başlayalım.
Apple’ın akıllı telefonlarının tasarımları artık iki nesilde bir olacak şekilde yenilenmeye başladı. iPhone 4S ile iPhone 5 arasındaki geçiş birçok kişi tarafından dar kapsamlı olarak nitelendirilebilir. Gerçekten dıştan bakıldığında iPhone 5 büyüyen ekranı bir kenara bırakıldığında selefi iPhone 4S ve 4 ile benzer bir görünümde.

Uzaktan bakan bir kişi ilk etapta bu iki cihazı ayırt etmekte zorlanacaktır. Ancak yakından ve daha detaylı bakıldığında her iki nesli birbirinden ayıracak birçok fark rahatlıkla bulunabilir.
iPhone 5, 123.8 x 58.6 x 7.6 mm’lik boyutlara sahip. iPhone 4S ile karşılaştırıldığımızda uzunluğun 115.2 mm’ye göre yükseldiğini, genişliğin ise aynı kaldığını görüyoruz.Bu durum Apple IPHONE 5 ince ve uzun bir görünüme sokuyor. Sadece bu hâliyle bile iPhone 5, büyüyen ekranına rağmen iPhone 4S ile aynı kalınlıkta kalsa rahatlıkla tutulurdu. Ancak Apple biraz daha ileri gitmiş, cihazın kalınlığını da bir hayli azaltmış. Önceki neslin sahip olduğu 9.3 mm’nin yanında 7.6 mm. bir hayli ince kalıyor. Böylelikle Apple iPhone 5′in avuç içinde rahatlıkla tutulması, ayrıca cepte rahatlıkla taşınması için avantaj yaratacak ek bir faktör daha sağlamış oluyor. Daha önce gerçekleştirdiğimiz Samsung Galaxy S III ve HTC One X incelemelerine bakarsanız, büyük bir alan kaplayan bu cihazların rahat bir şekilde tutulup cepte taşınmasında ince olmalarının çok önemli olduğunu dile getirmiştik. Apple da bu kriteri fazlasıyla sağlamış oluyor.


IPHONE 5 boyut açısından yaratılan bu avantajın üstüne bir de ağırlık konusundaki kazanımları ekliyor. iPhone 4S’in sahip olduğu 140 gr.’lık ağırlığın birçok kişi için şikayet noktası olduğunu düşünmüyoruz, kimseden telefonun ağır olduğuna dair bir yakınma duymadık. Ancak Apple sanki bu konuda şikayet varmışçasına yeni iPhone’un ağırlığını 112 grama düşürmüş, ağırlığı tam tamına yüzde 20 oranında azaltmış. iPhone 5′i elimize ilk kez aldığımızda tüy parçasına benzer bir cisim taşıyor hissine kapıldık. Tamam, belki abartıyoruz, iPhone 5 piyasadaki en hafif telefon değil, ancak cihazın sahip olduğu alan sayesinde ağırlık cihazın geneline düzgün bir şekilde yayılıyor ve ağırlık hissedilmiyor. Öyle ki, iPhone 5′i bu hafiflik nedeniyle ani bir hareketle elinizden düşürmek bile olasılık dahilinde, umarız refleksleriniz kuvvetlidir.

iPhone 5′in önünde yer alan 4 inç’lik ekran, 16:9 en boy oranıyla birlikte geliyor. Kasa da bu ekrana uyum sağlayacak bir geometri de olunca karşımızda uzun ve sıska görünümlü bir cihaz olduğu izlenimine kapılıyoruz. Ekranın altında yine ana ekran tuşu var. Ancak bu tuşun yerleştiği alan iPhone 4S’tekine göre biraz daha dar. Bunda cihazın boyunu mümkün olduğu kadar kısa tutma endişesinin olduğu aşikar. Benzer bir durum ekranın üstünde de tekrarlanıyor. Ayrıca ön kamera ile sensörün iPhone 5′te yer değiştirdiğini, iPhone 4S’te ahize hoparlörünün yanında yer alan FaceTime kameranın iPhone 5′te hoparlörün üstüne yerleştiğini görüyoruz. Ön kısım yine Gorilla Cam ile kaplı, üstüne bir de parmak izinin etkilerini azaltan oleofobik kaplamayı ekleyin.


iPhone 5′in kenarlarını da iPhone 4S ve iPhone 4′te olduğu gibi metal şerit çevreliyor. Ancak bu metal şerit iPhone 5′te sadece incelmekle kalmıyor, ayrıca farklı bir malzemeyle geliyor. iPhone 5 için hazırlanan tanıtım videosunu izleyenler hatırlayacaktır, bu metal şeridin üretimi temsili olarak gösteriliyordu. Traşlanmış alüminyum sayesinde daha kaliteli görünen, bununla birlikte iPhone 4S’in metal şeridine göre sürtünme katsayısı daha fazla olan bir şerit ortaya çıkarılmış. Bu şeridin çizilmelere karşı iPhone 4 ve 4S’in metal şeridine göre daha dayanıklı olduğunu söylememiz gerek. Üstelik sürtünmesinin daha fazla olması cihazın elde kaymadan tutulmasına da yardımcı oluyor. Bu arada iPhone 5′te metal şeridin ön ve arka panellerle buluşması daha yumuşak ve eğimli olacak şekilde sağlanmış. Şeridin plakalarla buluştuğu noktalara dikkat edecek olursanız ince işçiliği göreceksiniz. iPhone 4 ve iPhone 4S’te ön ve arka plaka metal şeridin üzerine olduğu gibi oturtulmuş gibi bir görüntü içerirken iPhone 5′te sanki ön ve arka plaka metal şeridin içine gömülmüş bir görünüm taşıyor.

APPLE IPHONE 5 ÖZELLİK İNCELEME

Ağırlık 112  gram
Artırılabilir Hafıza Yok
Bekleme Süresi (Saat) 225 (3G)  Bluetooth Var
Dijital Kamera Var 
EKRAN BOYUTU 4"
Ekran Çözünürlüğü (Piksel) 1136 x 640 
Ekran Tipi Dokunmatik (Multi-Touch)
 GPRS Var 
Garanti Süresi(Yıl) 2
İşletim Sistemi iOS 
Kamera Çözünürlüğü 8 MP
Klavye Tipi Dokunmatik 
Konuşma Süresi(Saat) 8 (3G)
Kulaklık Var (3,5 mm) 
MARKA APPLE
MODEL IPHONE 5
 Pil Li-Ion
Şebeke Frekansı (MHz) 850, 900, 1800, 1900
 USB Var
 3G Var 
Wi-Fi (Kablosuz Bağlantı) Var
PUSH E-MAIL DESTEĞİ Var 
EDGE Var
 GPS Var 
Dokunmatik Ekran Var
Hafıza Artıma Kapasitesi Yok 

Kullanan arkadaşlar lütfen yorumlarınızı bizimle paylaşın. Daha güzel paylaşımlar dileğiyle esen kalın...

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa