16 Ağustos 2014 Cumartesi

Discovery telefonum suya düştü , neler yapmalıyım , neler yapmamalıyım ?

General Mobile Discovery telefonum suya düştü
Teknolojinin ilerlemesi ile beraber akıllı telefon kullanımı ileri derecede artmış durumda bütün Dünya’da. Ancak Akıllı telefon sahibi olan bir kişi en çok telefonu suya düştüğünde çok büyük üzüntü duyar.

Teknoloji günümüz yaşantısının artık bir parçası olmuş durumda.

Ve en çok rağbet edilen teknoloji ürünü ise tabiki telefonlar.

Önemli notlar;

Telefon suya düştükten sonra birçok kimse cihazın çalışıp çalışmadığını kontrol etmek ister. Ancak telefon kapatılmadan geçen üç, beş saniyelik bir gecikme bile cihazın bozulup bozulmamasını etkileyebilir. O yüzden mümkün olan en kısa sürede sudan çıkarılarak kapatılması gerekir.

Telefon içindeki SD kart, SİM kartı ve bataryayı çıkarın

Suya düşen cep telefonları garanti kapsamında değil. Bu nedenle cebinizi kurtarmak size düşüyor. Bunun da çok ilginç yolları var.
İşte cep telefonunu kurtarma yolları;

TATLI SUYA DÜŞERSE:


-İlk olarak cihazın pilini çıkarın... Kısa devre yapmasını önleyin... Daha sonra SIM kartı yuvadan çıkarın. Cep telefonunuzu kaybetseniz dahi SIM kartlar çalışmaya devam ediyor.

-Pil ve SIM kartı çıkardıktan sonra cihazı kuru bir bezle hızlı bir şekilde kurulayın...

-ELEKTRİK SÜPERGESİ: Cihaz içindeki nem doğal bir şekilde buharlaştığı taktirde telefonun kurtulma ihtimali daha fazla... Bunu yapmanın en iyi yolu ise bir elektrik süpürgesi ile içine, ortamdaki havanın üflenmesi ya da çekiş özelliği olan bir elektrik süpürgesi ile içerideki havanın dışarı çıkarılması.

-PİRİNÇ KAVANOZU: Kurulandığı halde içinde hala nem olan cep telefonlarını tamamen kurutmanın en iyi yolu ise pirinç taneleri ile dolu bir kavanozun ortasına koyup ağzını kapatmak ve en az bir gün bekletmek. Pirinç taneleri ortamdaki nemi hızla emebiliyor.

TUVALETE DÜŞERSE:

-Cihazlar ''tuvalete düşürülmediği sürece'' alkolle temizlenmemesi gerekiyor. Solvent içerikli olan alkol, cihaz içindeki plastik bağlantıları eritebiliyor. Bunun yerine hırdavatçılardan temin edebilen ''Denature'' alkol kullanılabilir.

DENİZE DÜŞERSE:

-Telefonunu denize düşürenlerin, cihazı sudan çıkarıp bu sefer tatlı suya bırakmaları daha sonra oradan da çıkarıp kurulamaları gerekiyor. Çünkü tuzlu su barındırdığı kristallerden dolayı cihazın bazı parçalarına zarar verebiliyor.


TELEFON SUYA DÜŞER İSE YAPILMAMASI GEREKENLER :


-Kurutma işlemi için asla saç kurutma makinesini kullanmayın. Saç kurutma makinesi, 'soğuk üfleme' modunda dahi ortamdaki havadan daha sıcak bir havayı makinenin içerisine üflediği için entegre ve lehimlere zarar verebiliyor. Bunun sonucunda cihaza pil takıldığı an telefon kısa devre yapabiliyor.


-Bunun yanında cihazınızı doğrudan güneş altında yada mikrodalga fırında kurutmaya asla denemeyin.

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa