31 Ağustos 2014 Pazar

Lenovo Vibe Z2 Pro İlk Bakış ve Ön İnceleme

Lenovo, Temmuz ayının sonunda Vibe Z2 Pro model telefonunu duyurdu. Cihaz önümüzdeki hafta Berlin'de gerçekleşecek olan IFA 2014'te detaylı şekilde duyurulacak. Ben özelliklerini bildiğim cihazı erkenden ön incelemeye aldık. Bakalım Lenovo Vibe Z2 Pro ne gibi özellikler sunuyor.



Vibe Z2 Pro içerisinde 4 Çekirdekli 2,5 ghz hızında Krait 400 yapılı Snapdragon 801 yongaseti ile birlikte geliyor. Adreno 330 grafik işlemci ve 3 GB boyuttaki Ram de çok başarılı performansını kanıtlıyor. Ayrıca yazılımda ise android 4.4.2 KitKat sürümü kullanılıyor. Hafızaya baktığımızda ise 32 GB dahili hafıza bulunuyor.

Çin markalarının çoğunluğu kaliteli arayüzler geliştiriyor. Lenovo da Vibe UI adında böyle bir arayüz geliştirmiş. Özelleştirilebilir arayüz hem kaliteli görsellik hem de düşük güç tüketimi sunuyor. Otomatik sistem güvenliği uygulaması küçük bir işlemci kullanımı yapıyor ancak bunun güvenliğiniz için küçük bir bedel olduğunu söylemek yanlış olmaz. Güvenlik uygulaması yeni yüklenen uygulamaları ve uygulamaların erişebildiği bilgilerinizi denetler. Örneğin Facebook uygulamasının telefonun kişi listesine direkt erişmesini engeller.

Batarya ise 4,000mAh boyutu ile büyük bir canavar. Her ne kadar Quad-HD yani 2K ekran kullanılıyor güçlü bir işlemci bulunuyor olsa da 4000 mAh boyuttaki batarya 3 güne kadar kullanım sunuyor.

Lenovonun belirttiği gibi ekran, 490 ppi piksel yoğunluğu ve Quad-HD (2K) çözünürlüğe sahip. 6 inç boyuttaki IPS LCD panel de görüntüleri son derece kaliteli hale getiriyor. Parlaklık ve görüş açılarında da hiçbir soru çıkartmayan ekran güneş ışığı altında bile canlı görüntüler sunuyor.

Lenovo Vibe Z2 Pro metal bir kasaya sahip olmasına ve içerisindeki 4000 mAh boyuttaki bataryaya rağmen 179 gram olan ağırlığı ile diğer amiral gemilerie adeta meydan okuyor.

Lenovo Vibe Z2 Pro 16MP ana kamerası ve 4K video kaydetme desteğiyle de son derece başarılı bir telefon olduğunu gösteriyor. Bağlantılarda Wifi ac ve standart bağlantılar bulunuyor. 4G desteğinin bulunması da hiç şaşırtıcı olmuyor.

Ancak burada çok üzücü olan bir durum var ki, Lenovo Vibe Z2 Pro, Türkiye'de satışa çıkmayacak. Ancak çok isteyenlerin yurt dışında getirtme gibi olanağa sahip olduklarını da belirtelim.

Son güncelleme: 31.08.2014

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa