14 Ağustos 2014 Perşembe

Blogger Şablon Tasarımcısı İle Tema Yapma



Blogger Şablon Tasarımcısı ile her istediğiniz temayı yapamasanız da ihtiyacınız olan güzel bir şablon oluşturmanız mümkün. Blogger şablon tasarımcısı tasarımınızı kolayca düzenleyebileceğiniz ve ihtiyacınız olan alanlar oluşturabileceğiniz bir platformdur. Bu platformla blogunuzun görünümünü kolayca özelleştirebilirsiniz. Blog'unuzu en iyi görünümle ve dilediğiniz tasarımla sunabilmek için çok sayıda şablondan, resimden, renkten ve sütun düzeninden dilediğinizi seçebilirsiniz. Şablon Tasarımcısı'a ulaşmak için gri Yayın Listesi simgesinin açılır menüsünü tıklayın ve Şablon'u seçin. Burada, şablonunuzu seçip özelleştirebilirsiniz.





Şablon Tasarımcısı'nda zaman geçirirken yaptığınız seçimlere göre blogunuzun önizlemesini görüntüleyebilir, Önizlemeyi Genişlet'i tıklayarak genişletebilir ve Blogger Şablon Tasarımcısı kumanda paneli ve önizleme arasında geçiş yapabilirsiniz. Blog'unuzun görünümünden memnun olduğunuzda Şablon Tasarımcısı'nın sağ üst köşesindeki Blog'a Uygula düğmesini tıklayarak kullanmaya başlayabilirsiniz...





Blogger Şablon Tasarımcısı'nı kullanmaya başlamak için blogger tarafından önceden hazırlanan hazır şablonlardan birini seçin. Her şablon, tıklandığında şablonun farklı çeşitlerini görüntüleyen küçük resimler aşağıda görüntülenir. Bu küçük resimleri tıklayarak istediğiniz şablonu seçebilirsiniz. Yeni bir şablonu tıkladığınızda bir önceki şablon üzerinde yaptığınız tüm özelleştirmelerin kaybolacağını unutmayın.



Bir şablon seçtikten sona blogunuzun görünümünü özelleştirmeye devam edebilirsiniz.











Şablon Tasarımcısı'nda hangi şablonun önizlemesini yaptığınız dikkate alınmadan blog'da hangisinin kullanıldığını öğrenmek için Şablon Tasarımcısı'nın kontrol panelindeki Blog'da küçük resmini tıklayın. Şablon Tasarımcısı'ndaki şablonu blogunuzda kullanılan şablonla sıfırlamak için de bu düğmeyi tıklayabilirsiniz.






Arka plan


Bir şablon seçtikten sonra da görünümünü değiştirebilirsiniz. Blogger Şablon Tasarımcısı'nı kullanarak blogunuzun arka plan rengini veya resmini değiştirebilir ve renk şemasıyla oynayabilirsiniz. Arka planınızı özelleştirmeye başlamak için Arka Plan Resmi altındaki küçük resmi tıklayın.



Arka plan resminizin rengini değiştirme özelliği, Şablon Tasarımcısı'nın yeni ve en iyi özelliklerinden biridir. Arka plan resmi şeffaf olduğunda kullanılabilir. Arka plan resminin şeffaf olduğunu resmin sağ üst köşesinde bulunan kareli simgeden anlayabilirsiniz.



Resminizi seçtikten sonra Ana Renk Teması'nı ve ardından istediğiniz rengi tıklayarak arka plan rengini değiştirebilirsiniz.











Arka plan rengini yalnızca arka planınız şeffafsa değiştirebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz şablonun arka planı griyse rengini değiştiremezsiniz.



Blogunuzun arka plan rengini seçmeye ve kişiselleştirmeye ek olarak metin ve bağlantılar için de bir renk teması seçebilirsiniz. Bu işlemi Ana Renk Teması ile oynayarak veya Önerilen Temalarımızdan birini seçerek gerçekleştirebilirsiniz. Blogunuzun renk temasının değiştirilmesi blog şablonunda değiştirilebilen tüm alanları değiştirir.



Not: Arka plan resmi şeffaf değilse temalar blog'un metin rengi şemasını değiştirir. Önizleme yapmadan kaydetmemeniz hazırdaki tasarımınızı küçük detaylar için bozmamanıza yarayacaktır.






Düzen


Blogunuz için tek sütundan üç sütuna kadar değişen, çok çeşitli yerleşim seçeneklerinden birini seçebilirsiniz. Bu yerleşimlerde, gadget'lar için sürükle bırak özelliğini kullanabilirsiniz. Blog'un altbilgisi için de çok çeşitli yerleşim seçenekleri sunulur.





Gadget eklemek veya kaldırmak ya da gadget ayarlarını düzenlemek istiyorsanız bu işlemi Blogger Şablon Tasarımcısı'nı kullanarak yapamazsınız. Bu işlemi genel Yerleşim sekmesinden yapmanız gerekir.






Genişliği Ayarlama


Blog'un ve sağ ve soldaki sütunların genişliğini blog yerleşiminin farklı bölümleri için verilen kaydırıcıyı sürükleyerek değiştirebilirsiniz. Burada gördüğünüz seçeneklerin seçtiğiniz yerleşimin türüne karşılık geldiğini unutmayın. Örneğin, sağında ve solunda sütunları olan bir blog seçerseniz hem sağdaki hem de soldaki sütun için kaydırıcı görüntülenir. Ancak yalnızca solunda sütun olan bir blog seçerseniz yalnızca bu seçenek görüntülenir.




Bu aşamalar blogunuzun genel hatlarını ayarlayabileceğiniz çok kolay bir tema yapma yoludur. Kodlamadan anlıyorsanız şablon tasarımınızı blogunuzun kodlarından da düzenlemeniz mümkün. Bu kadar işlemi yaptıktan sonra blogunuza daha güzel bir görünüm kazandırmak için Yerleşim sekmesini tıklayın ve gadget ekleye basarak dilediğiniz gadgetleri ekleyin. Gadget ekle bölümünü tıkladıktan sonra html/java ekle butonunu tıklayıp sitemiz Kolay Web Tasarım'da bulunan hazır kodları da kullanabilirsiniz. Böylece sitenizi zenginleştirmiş ve dilediğiniz şık görünümü kazandırmış olacaksınız.

Daha profesyonel tasarımların nasıl yapıldığını sitemizde yayınlayacağız. Ancak blogger'a yeni başlayanlar için tavsiye ettiğimiz yöntem blogger şablon tasarımcısını kullanmaktır...

Herkese iyi bloglamalar dileriz...

Etiketler: , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa