22 Ağustos 2014 Cuma

WORDPRESS İLE KENDİ BLOGUNU YADA SİTENİ OLUŞTUR



İnternette özellikle genç nesil daha çok girmekte ve kullanmaktadır. Bu anlamda her kullanıcı kendi sitesini yada blogunu kurup kendi işinin sahibi olmak ve kendi emeğinin sonuçlarını açık açık görmek istemektedir. Bu anlamda kendi blogunu yada sitesini kurmak için değişik siteler, bu işlemi kullanıcılara yaptırmaktadır. Bazıları ücret karşılığı yapmakta, bazıları ise ücretsiz yapmaktadırlar. Bunlardan biri de wordpress' dir. Yani blog yada site kurulumu için yardımcı araçtır.





Www.wordpress.com' a kayıt yapılarak, kendi blogunuzu yada sitenizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Sitede kayıtlı olan linki bilgisayarınıza kurarak kolaylıkla kendi işinizin sahibi olabilirsiniz. Bu site ile kendi makalenizi yazarak site yada blogunuz, google sıralamasında sitenin kendi özelliği olarak hızlı bir şekilde yükselmektedir..



Wordpress' in kurulumu 2001 yılına dayanmaktadır. Bu itibarla eski bir site değildir. Wordpress ile blogunuzda yada sitenizde makale yazımı işi yapıldığının yanında, daha farklı işlemlerde yapılmaktadır. Wordpress sayesinde kullanıcı kendi istek ve deneyimlerini çok rahat ve kolay bir biçimde internet dünyasında yayınlayabilmektedir. Sürekli kendini geliştiren bir program olarak ses ve video çalma listeleri gibi değişik eklentilerle geliştirilmiştir.



Wordpressin en önemli özellikleri yanında, kullanıcının tamamen isteğine göre şekillendirebildiği bir yapısı ile sayfasında ki temaları, yazıları, resimleri gibi parçaları teker teker kendisi değiştirebilmekte, kendi kurgusunu kolayca kendisini takip eden yada edeceklere sunabilmesi temelli bir programdır.



Yukarıdakilere ek olarak wordpress ile yapılabilecekler arasında, özellik olarak satış ortaklığı sistemlerinde kullanılan kodları, kendi site yada blogunuza ekleyerek satış ortaklığı sistemine üye olabilirsiniz. Bunların eklendiği bölümlere örnek, buddypress ve woocommerce' dir.



Wordpress, kurulduğundan bugüne kadar kendisini geliştiren bir program olarak kullanıcısı her geçen gün artan güncel ve kaliteli bir programdır. Bu bağlamda, herkez kendi zihninde geliştirdiği blog yada siteyi wordpress ile kolayca oluşturabilir.

Etiketler: , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa