25 Ağustos 2014 Pazartesi

SONY XPERİA İ1 ÖZELLİKLER


SONY XPERİA İ1 ÖZELLİKLER


SONY XPERİA İ1


SONY XPERİA İ1 ÖZELLİK İNCELEME

Sony telefon megapiksellerinde devrim yapmaya hazırlanıyor. Brezilyalı teknoloji sitesi TechTudo tarafından yapılan açıklamalarda 5. inçlik bir
ekrana sahip olacağı söylenen Xperia i1 asıl ilgi çeken ve kullanıcıların başını döndürecek özelliği ise 20 megapiksellik kameraya sahip olması.
Sony'nin yeni çıkaracağı 20 Megapiksellik kamera Samsung Galaxy S4 Zoom  ve Nokia Lumia 1020 (EOS)' a en büyük rakip olacak.


Sony'nin bu yeni devi ayrıca  1080p ekran çözünürlüğü, 2.3GHz hızında dört çekirdekli bir işlemci,  Walkman ses çipi ve Carl Zeiss lens gibi özelliklere de sahip olacak.



Yeni yıla Xperia Z ile iddialı bir giriş yapan Sony, su geçirmez telefonun satışlarından bir hayli memnun görünüyor. Japon üreticinin yılın ilk yarısına dair sunduğu en önemli telefon Xperia Z olurken, yılın ikinci yarısının hemen başında ise Xperia Z Ultra tanıtıldı.

Sony, 6.44-inçlik devasa ekranlı telefonla yeni bir segmentin kapılarını aralarken, 2013 yılının Sony cephesinde en dikkat çeken telefonu ise kuşkusuz Sony i1 (Honami) oldu.

Önümüzdeki ay Paris’te düzenlenecek etkinlik kapsamında resmi tanıtımı beklenen telefon sahip olduğu kameranın yanı sıra donanımıyla ve bünyesinde barındıracağı birçok yenilikçi gelişmeyle mobil dünyasında taşları yerinden oynatabilir. Sahip olduğu ekran boyutu itibariyle Xperia Z ve Xperia Z Ultra arasında konumlandırılan telefonda Full HD çözünürlüklü bir ekran yer alacak. Sony Xperia Z Ultra’da olduğu gibi renkleri daha canlı gösteren Triluminous ve netliği artıran X-Reality teknolojisine yer verilecek. Ekran boyutu henüz net değil ancak 5.3 ya da 5.5-inçlik bir boyut karşımıza çıkabilir.

Donanım anlamında ise herşey net aslında. 2.3GHz frekans hızında çalışacak telefonun güç birimini dört çekirdekli Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik birimi ve 2GB RAM oluşturuyor. Android 4.2.2 ve yeni nesil Xperia arayüz ise yazılım bölümünü oluşturuyor. Tabi yazılım kısmı sadece bununla sınırlı değil; üst sınıf bir kamera deneyimi sunması beklenen telefonda kamera ve Xperia Z Ultra yer alan S-Pen destekli uygulamalarında yer alması bekleniyor.

Sony i1 namı diğer Honami’de en dikkat çeken detayların başında kamera yetenekleri geliyor. 20MP çözünürlüklü bir kameranın yer alacağı bildirilen telefonda sızdırılan görsellerden de anlaşıldığı üzere Xenon flaş yer alacak. Söz konuş flaş Lumia 928 ve 925 modellerinde de yer alırken; kullanıcıların az ışıklı ya da karanlık ortamlarda daha net fotoğraflar çekmesine olanak sağlıyor. Kamera için iddia edilen bir diğer gelişme ise sensör boyutunun 1/1.6” olacağı yönünde. Bu değere sahip sensörün Galaxy S4 ve HTC One’da yer alan sensörlerden daha iyi olduğunu ifade edelim. Halihazırda Honami’den daha büyük bir sensör şu an için sadece PureView 808 modelinde yer alıyor. Telefonda ayrıca kamera çekimi için özel bir tuş konumlandırılmış.

Görsellere dair konuşacağımız diğer detayda ise telefonun tüm girişleri plastik bir şeritle kapatılırken, söz konusu durumun telefonun su geçirmez bir özellikle olacağını gösteriyor. Yine telefonun üst bölümünde daha büyük bir hoparlörün bizleri beklediğini hatırlatalım.

32GB dahili depolama birimi, microSD kart desteği, stereo hoparlör, S-Master MX Mobil ses çıkışı, 3.000mAh kapasiteli batarya, karbon fiber kasa yapısı, Cybershot kamera arayüzü, Mobil BIONZ görüntü işleme teknolojisi, NFC, WIFI Miracast (kablosuz görüntü aktarımı), 4G LTE, Bluetooth 4.0 ve kızılötesi telefonun diğer teknik özelliklerini sunuyor. Telefonun 4 Temmuz’da resmiyet kazanması bekleniyor.


Bu yılın en çok merak edilen akıllı telefonları arasına ismini yazdıran Sony Honami veya Xperia i1 modeli ile ilgili basın afişlerinin ardından yeni bilgiler ve arayüz görselleri de internete sızdırıldı.

Kaynaklar, model ile ilgili yeni bilgilere sistem dosyaları sayesinde ulaşmış. Modelin Snapdragon 800 işlemci, 20MP çözünürlükte kamera, BIONZ görüntü işlemcisi, 2GB RAM, Adreno 330 grafik birimi, 3000mAh batarya gibi özelliklere sahip olacağı bir süredir dile getiriliyordu.

Yeni bilgilerde ise kamera konusunda önemli bir özellik olduğu belirtiliyor. O da süper çözünürlük algoritması ile 4000x2000 yani 4K çözünürlükte video kaydı yapabilmesi. Bu açıdan Xperia i1, Galaxy S4 Zoom ve tahminlere göre 41MP kameralı Lumia 1020 modelinden de ileride bir konuma yerleşmiş olacak. Hatta akıllı telefon pazarı için bir ilk olarak da değerlendirebiliriz. Kamera 20MP çözünürlükte fotoğraf çekebilirken, 12800'e kadar ISO değerine sahip ve Steadyshot modu da bulunuyor.

Ayrıca tek deklanşörde artarda birkaç kare seçerek pozun öncesi ve sonrasına gidebilen Timeshift özelliği, artırılmış gerçeklik uygulaması, fonksiyonları tam olarak bilinmeyen Bokeh, Info-eye, Manual, Socialcast ve Effect uygulamaları ile kamera daha da zenginleştirilmiş.


Arayüzde önemli değişikliklere giden Sony, ana ekran uygulamasını güncellerken, yeni bir uygulama menüsü, yeni Walkman uygulaması, belirli uygulamaları aynı ekranda çalıştırabilen Small Apps, yeni bir klavye uygulaması, Music Unlimited entegrasyonu, yeni mesajlaşma uygulaması gibi yeniliklere imza atmış. Modelin 4 Temmuz’da Paris etkinliğinde tanıtılması bekleniyor. (donanımhaber)

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa