29 Eylül 2014 Pazartesi

Blogger Seo : Yorumlara No follow Link Çıkışı

blogger no follow
blogger no follow 
Blogger sayfalarının yorum alanlarında , yorum yapanların link vermemesi kaçınılmaz bir durum. Özellikle bu durumu kullanıp yorum alanını çöplüğe çevirenlerde mevcut. Bu yazımda anlatacağım konu ile yorum alanlarından kendi sitelerine link verenlerin link çıkışlarının nasıl engelleneceği üzerine. Yorum alanlarındaki linkler sitenizden yönlendirme olarak gider . Bu durumda saçma bir siteye yönlendirme yapılması blogunuz için olumsuz bir durum içerir. Kısacası x blogunuzda teknoloji , yazılım vs gibi konularda yazılar yazıyorsunuz yorum alanından rent a car sitesine çıkış oluyor. Seo açısından hem olumsuz bir durum .Ne kadar saçma değil mi ? Spam üstüne spam yorum.

Bazı zamanlarda blogunuza vakit ayıramayabilirsiniz. Örnek ben. Uzun zamandır yazmıyorum. Bloguma girdiğimde yorum alanlarında kendi sitelerine link veren bir sürü yorum ile karşılaştım bu sayede backlink kazanmaya çalışıyorlar sanırım. Yorum alanındaki link çıkışlarını engellemek için , linklere no follow etiketi vereceğiz. No follow da neymiş diye bir soru soracak olursanız şöyle kısaca açıklayalım.

Google sitenizden çıkan her türlü link'den siteyi sorumlu tutmakta .Spam siteler yüzünden siz de ceza yiyebilirsiniz. Yukarıda bir örnek vermiştim hatırlarsanız x sitesinden saçma bir siteye diye . Bu tür spam durumlarından siteyi korumak için google No follow etiketi ni webmasterlara sunmuştur. No follow'u kullanmak ta google için artı bir durumdur ki etiketi çıkaran zaten google 'nin kendisidir. 

Yorum alanlarınıza no follow link çıkışı vermek için aşağıdaki adımları blogunuza uygulayın.
  • Blogger paneline giriş yapın.
  • Şablon> HTML'yi Düzenle kısmına tıklayın.
  • Ctrl + F ile expr:href='data:post.createLinkUrl' kodunu bulun ve rel='external nofollow' expr:href='data:post.createLinkUrl' kodu ile değiştirin.
Görüldüğü üzere çok basit bir işlemle hem spam yorumlardan kurtulmuş oluyoruz hem de google gözünde sitemizi yükseltiyoruz.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa