3 Eylül 2014 Çarşamba

SOSYAL MEDYADA YARDIMCI | SEO




Seo ingilizce olarak Search Engine Optimization yani arama motoru optimizasyonukelimesinin baş harflerinden oluşur. Günümüzde hem arama motoru optimizasyonu hem de arama motoru optimize eden kişi anlamında kullanılıyor. Arama motorlarında sitelerin veya sayfaların üst sıralara çıkarılmasına yönelik yapılan çalışmaları ifade eder.


Seonun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir. Bu amaç da, sitelerde yer alan bilgi, hizmet veya satışların daha fazla kitleye ulaşmak için kullanılan iyi bir yöntem.




 Seo, sitelerin doğal yollarla ulaşamayacakları web popülerliğine, doğal görünen yöntemler kullanarak ulaşma sanatıdır. Bu web popülerliği beraberinde Google sıralama artışını da getirmektedir. Örneğin; arama yaparken arama motorunun ulaştığı sonuçlardan en üstte olanını bizim istediğimize en yakını olarak görür, en doğru sonuç alacağımız site olarak düşünür ilk tercihimizi ilk sırada olan siteden  kullanırız.. Bu sayede sitenin en üstte olma isteğinin işe yararlılığını görüyoruz. Bu yapay şekilde edinilen popülerlik devamında ulaşılan kitle sayesinde doğal bir popülerliği doğurmuş olacak. Bu nedenle arama motorunda ki en iyi reklam şekli sıralamada ki üstünlük olarak kabul edilir.


Sosyal medyanın gücüne güç katacağını düşünen insanlar, sosyal medyada yer almak için bu işle uğraşan profesyoneller yani; seo uzmanları ve seo mühendislerinden seo hizmeti alarak web sitelerini arama motorları dostu yapar ve sitelerinin hit almasını sağlarlar.


Seo uzmanları ve seo mühendislerinin verdiği hizmetler şunlardır:


1-Website içeriğinizin veya yapınızın incelenmesi
2- Web sitesi geliştirme konusunda teknik öneriler: örneğin, barındırma, yeniden yönlendirmeler, hata sayfaları, JavaScript kullanimi
3- İçerik geliştirme
4- Çevrimiçi iş geliştirme kampanyalarının yönetilmesi
5- Anahtar kelime araştırma
6- Seo eğitimi
7- Belirli pazarlarda ve coğrafyalarda uzmanlık


İyi bir seo çalışması uzun vade isteyen bir iştir. Siteyi ilk önce tanımak gerekir. Daha sonra siteyi gelen ziyaretçinin arama gelişimini yorumlamak, ziyaretçinin eğilimini tespit etmek önemli. Hangisinin en yüksek geri dönüşü sağlayacağını seçmek Seoya bağlıdır. Genel bir kural olarak,  en iyi arama motoru sonucunu kazandıracak, olabildiğince geniş kapsamlı ve çeşitli bir link inşa etmek daha kazançlıdır. Standart dışı, doğal olmayan her link inşası modeli, gelişmiş arama algoritmalarına hedef olarak eninde sonunda düşüşe sebep olacaktır.Sonra kendini müşteri yerine koyarak sitenin geliştirilmesi ve devamında spamlardan kaçınması gereklidir. Uzmanların web tasarım bilgisine hakimiyeti de pazarlamada önemli bir yer tutuyor. Bütün bunlar uygulandıktan sonra; Seolar sayesinde siteye sağlanan alt yapı sonuç verdiyse, site arama motorunda yerini yükseltmiş, popülerlik kazanmış olur. Siteye popülerliğe eriştiğinde seo link inşasını tamamlamış, sanatını başarı ile eda etmiştir.


Artık site sahibi arama motoru dostu, hit bir siteye sahip olmuş bulunmakta. Hit olmakta kalıcılığı beraberinde getirir. Geçen zamanda kendini yenileyerek değişime devam eden bir site haline gelirse, yapay yollar ile elde edilen  popülerlik doğal halde popülerliğe devam eder.


Sümeyye UYSAL




Etiketler: , , , , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa