30 Eylül 2014 Salı

Bütün Yönleriyle Etkili Seo Optimizasyonu 1

seo teknikleri
Tüm yönleriyle seo

Google seo nedir ?

Seo diğer bir adıyla Arama motoru optimizasyonu, genellikle sitelerin bazı bölümlerine düzenlemeler yapılması anlamına gelir. Yapacağınız bu düzenlemeler ile arama sonuçlarında ve ziyarette gözle görünür bir etki elde edilir. Genel olarak seo denince “arama motoru” kelimeleri direk akla gelse de ,optimizasyon ayarlarınız sitenizin içeriği, sitenizi ziyaret edenler olmalıdır. Çünkü siz seo ayarlarını sitenizi ziyaret eden bu kullanıcılar için yapmaktasınız. Diğer bir deyişle gelen ziyaretçiler arama motorundan sizleri bularak sitenize giriş yapmakta. Arama motoru optimizasyonu, sitenizin arama motorlarında görünürlüğünü artırmak için atılabilecek en iyi adımdır, ama yine de site içeriğinin asıl kullanıcıları arama motorları değil sitenizin ziyaretçileridir.

Arama sonuçlarında Yükselmek için neler Yapabilirim ?

Arama motorunda yükselmek her web sitesi sahibinin , yazarının en başta istediği durumdur heralde. Daha fazla kullanıcıya ulaşmak veya ürünlerini pazarlamak için üst sıralarda olmak da önemli. Google arama sonuçlarından daha iyi performans almak, Etkili bir seo çalışması için yapılacaklara bakalım.

1.Site içi Optimizasyon

seo teknikleri
site içi seo
Seo yu düzenleme yapma olarak tanımlamıştık. Site içi optimizasyo' nda ise site içinde düzenlemeler yapmaktır. Hazırladığınız makalelere site içinde linkler vererek hem ziyaret sürenizi artırmış olursunuz hem de kullanıcıya kolaylık sağlarsınız. Site içi linkler'den kasıt ise ; yazmış olduğunuz bir yazıda veya başka bir içerik te anahtar kelime ve türevlerine linkler vermenizdir. Site içi optimizasyon hakkında geniş makaleye göz atarak daha fazla bilgi sahibi olun. Yazıya ulaşmak için Aşağıdaki link'i kulllanabilirsiniz.

2.Sitenize Eklediğiniz Resimleri Optimize Edin

resim seo
image seo
 Sitenizde kullandığınız resimleri optimize etmek önemli konulardan bir tanesidir. Yazılarınıza eklediğiniz resimleri google'a tanıtmak gerekir. Yani her bir resminizin bir adı olması gerekir. Örneğin Yanda kullandığım resim için ben altına image seo adında bir tanımlama yaptım. Google arama motorunda image seo veya resimler için seo gibi anahtar kelime ve türevleri aratıldığında , google görseller bölümünden daha hızlı sonuçlar elde edilecektir. Google bu görseli açıklamaya bağlı olarak indexleyecektir. Başka bir durum ise örneğin eklediğiniz bir resim yüklenemedi ve site de gösterilemedi. Sizin resme yaptığınız açıklama ile resmin ne hakkında olduğu bilgisi yer alacaktır.Eklediğiniz resimlere de saçma isimler vermek (asdfgh.jpg) yerine içeriğinize uygun daha açıklayıcı kelimeler kullanmalısınız. Ayrıca Yaygın olarak desteklenen dosya türlerini tercih etmeye özen gösterin Çoğu tarayıcı JPEG, GIF, PNG ve BMP resim biçimlerini destekler. Birden fazla yüksek boyutlu resim kullanmaktan da kaçının. Bu durum sayfanın yüklenmesi süresini artıracaktır. Resimlerin seo için önemi hakkında ayrıntılı yazıya ulaşmak , daha fazla bilgi sahibi olmak için aşağıdaki link yardımı ile makaleye ulaşabilirsiniz.


alt etiketi verme
resimler için alt etiketi

3. Sayfa Başlıklarını Düzenleyin

seo için sayfa
sayfa başlıkları
 Hazırladığınız içeriğinizi yayınlamadan önce tekrar gözden geçirmeniz önemli bir noktadır. Son rütuşları belkide bu son bakışınızda yapacaksınız. Sayfa başlıkları oluştururken içeriğinize uygun , özgün ve doğru saya başlıklarını kullanın.İçeriğinizle alakalı olmayan başlıkları kullanmayın. Yeni sayfa , Yeni yazım gibi başlıkları kullanmak yerine içeriğinize uygun sayfa başlıklarını kullanın. Oldukça uzun başlıklardan da kaçının. Kısa ama öz olmalı. Pazarlama stratejisi olarak düşünün. Bir nevi siz de hazırladığınız içeriğe dikkat çekmek için onu pazarlıyorsunuz. Unutmayın her şeyden önce özgün bir içerik olmalıdır. Aksi halde bu uygulayacaklarınızın pek etkisi olmayacaktır.

sayfa başlığı seo etkisi
Sayfa başlığının seo için önemi
Ayrıntılı sayfa başlıkları ve seo için önemi hakkındaki makaleye aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz.

 Sayfa Başlıklarını Düzenleme


Seo optimizasyonu için yapılacak bir kaç seo tekniğinden bu makalemde bahsetttim. Bu yazının devamında ise ayrı bir makale olarak Seo optimizasyonu tekniklerinden ilerleyen günlerde bahsedeceğim.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa