13 Eylül 2014 Cumartesi

SEO Tekniği ile Arama Motorlarında Yükselme




SEO (Search Engine Optimization) yani arama motoru optimizasyonu. Arama motorlarında üst sıralara çıkmak web sitelerinize reklam parası ödemeden yapılan işlemler bütünüdür.


SEO ile alt sıralardan üst sıralara kolayca çıkabilirsiniz. Bunun beraberinde güzel bir içeriğinizin ve kaliteli linkinizin olması gerekli. Meta taglarınıza dikkat edin. Yani siteniz için başlık tagınızı iyi seçmeniz gerekir. Web sitelerinde önemli sayfaların  tanıtımı için özgün başlıklar kullanılır. Sizler de kendinize özgün sitenize özgün başlıklar seçin. Description bölümü ise başlık altında çıkan açıklama bölümüdür. Site içeriğinizi belirli karakter sayısınca bu bölüme yazarsınız. 




Site içeriği çok iyi tanıtıcak bir yazı olmalı ki arayış yapan insanlara hitap edesiniz. Sizi seçmesi için bir yıldız nokta. Tabiî ki URL kısmınızı da iyi derece ayarlamanız gerekiyor. Görsellik kısmına gelince ise alt tagımızda yani içerik de bulunan yazı ile örneğin videonuzun görselliklerini bağdaştırın. Aynı zamanda video için, içinde site URL’nin bulunduğu bir text transcript hazırlayabilirisiniz. Kelimelerinizi doğru seçin. Örnek vermek gerekirse google da arama yapan milyonlarca insan “nasıl” kelimesini inanılmaz çok kullanırlar. Yani bu tür sık kullanılan kelimeleri kendi web sitenizin formatına gire uyarlıyıp kullanın. Mesela ürünün nasıl hazırlanacağı gibi nasıl kullanılacağı tür de. Gelelim sosyal medya linklerine. Büyük arama siteleri, aramaları sosyal medyadan seçmek için uğraşırlar. Bu linkler sizi ararken önemli olabilir. Yani sosyal medyayı sitenize çekmek için kullanın. Yazdığınız web site içeriği ile başlık, description bölümleri zincirleme olsun birbirleriyle uyumlu olsunlar. Link verirken kaliteli linkler seçip kullanın. Bu bahsettim SEO kuralları bir durum değil süreçtir. Zamanınızı alacaktır ister istemez. Ama internet de bir çok kaynak bu konuda sizlere yardımcı olacaktır. Dikkat etmeniz gerekenler kısa özet geçmek gerekirsek asıl ayarladığınız anahtar kelimenin domaininiz de geçmesine dikkat edin. Ayrıyeten  başlıkta ve yazdığınız web site içeriğinde de anahtar kelimeyi kullanmanız gerekmektedir. Web site içeriğinizde anahtar kelimeyi hemen hemen her cümlenizde geçirmeye bakın. Elinizden geldiğince hem mantıklı hemde anahtar kelime kullanmanız üst sıralara çıkmak için bir püf nokta. Site içeriğinize resim de eklemek istiyorsanız resimlerinizin isimlerini anahtar kelimeleriniz olsun ve bu şekilde yükleyin.


Kısacası sitenizi arama motorların da üst sıralarda görmek istiyorsanız kaynaklar çok olmasıyla beraber çok da basit. Artık gerisi size kalmış.

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa