25 Mart 2013 Pazartesi

Pardus 2013 Çıktı! İndirmek İçin Tıklayınız!

pardus 2013
Pardus 2013, 25 Mart 2013 Pazartesi saat 12:00'de resmen indirilmeye hazır hale getirildi.

Pardus indirme bağlantısı:
ftp://ftp.ulakbim.gov.tr/pub/Pardus2013/
Alternatif indirme bağlantıları:

ftp://depo.pardus.org.tr/iso/guncel

Pardus 2013'ü tanıyalım:

Pardus 2013 ile sürücü derdi kalmıyor

Pardus tüm donanımlar için Linux çekirdeğiyle sağlam ve yüksek performanslı sürücüleri hazır getiriyor. Böylece sistem kurulduktan sonra İnternet üzerinden ya da CD’ler aracılığıyla ekran kartına, yazıcılara erişmek için tek tek sürücü kurma derdi kalmıyor. 

Antivirüs aramaya son

Pardus güvenli mimarisi sayesinde virüs bulaşmasına izin vermiyor. Antivirüs yazılımlarına ödenen paralar ve bu uygulamaların çalışırken kaynak israf etmesi tarih oluyor. Pardus’ta çalışan ve uygulama deposundan edinilebilen antivirüs programları ise, Pardus kurulmamış bilgisayarlara yardım etmek ya da virüs bulaşmış taşınabilir diskleri, usb çubukları temizlemek için çalışıyor.
Kullanımı, kişiselleştirmesi kolay işletim sistemi

Pardus, özgür yazılım dünyasındaki en başarılı uygulamaları bir araya getirirken, masaüstü kullanımına yönelik görev ve yaklaşımlara da yenilikçi çözümler sunuyor. Pardus Teknolojileri ile bilgisayarın kullanımı, sistemin kişiye özel hale getirilebilmesi, ayarlaması kolaylaşıyor. Kullanıcı bilgisayarın yapabildiklerine göre değil, bilgisayar kullanıcının isteklerine göre çalışıyor.

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa