27 Nisan 2014 Pazar

3D Alçı ile kırıklar hızla iyileşiyor (Detaylı Anlatım)

Türk tasarımcı Deniz Karaşahin tarafından geliştirilen 3D alçı modeli kırıkları hızla iyileştiriyor, normal alçılar da yaşanan kaşıntı ve koku problemlerine kesin çözüm oluyor. Yenilikçi alçı modelinin faydalarını öğrendiğinizde çok sevineceksiniz. Detaylar yazının devamında...



Alçının en güzel faydası takma ve sökme işlemlerinin kolaylığı. Zira eski model alçılar da ki korku dolu alçı kesme işlemine gerek kalmıyor. kolaylıkla sökülüp takılabiliyor.

Üzerindeki açıklıklar ile vücut hava alıyor ve çok daha rahat hissettiriyor. Bez yada benzer bir yapıda olmaması sayesinde yıkanabiliyor. Bu da koku yada kaşınma sorununu ortadan kaldırıyor. Ayrıca yüzmeye de olanak sağlıyor.


İçerisindeki LIPUS devreleri, kırık bölgesine düşük şiddetli ultrason dalgaları yayarak, kemik dokusu gelişimini tetikleyebiliyor. Bu da tedaviyi %80 oranına kadar hızlandırıyor. Yani 10 gün sürecek bir tedavi işlemi 2 güne düşüyor. Bu da kırık tedavilerinin artık çok üzücü bir olay olmasını önleyecek gibi görünüyor.


Kişiye özel yapım ile hiçbir rahatsızlık oluşturmaması da çok büyük bir avantaj. 3D alçının hastanelerde ne zaman kullanılacağı konusunda henüz net bir bilgi yok ancak avantajları göz önüne alındığında ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkıyor.

Son güncelleme: 27.04.2014

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa