22 Nisan 2014 Salı

RSS Dizin İle SEO

Rss Dizin ile SEO Yapmak
 
Merhaba arkadaşlar Hepimiz blogumuzu seviyoruz ve SEO lu olmasını istiyoruz. Öyle değil mi?
Seo'ya etki eden faktörlerden biri de RSS Dizindir. Hemen aklınıza rss nedir? diye bir soru takıldı sanırım. RSS Feed sistemleri blogunuzu, internet sitenizi farklı platformlar üzerinden takip edilmesine imkan veren programlar ve sitelerden oluşur. Benim bu gün sizlere bahsetmek istediğim ana başlık ise RSS takip mekanizması işleten siteler ve bunların blogunuza ya da sitenize olan katkısı.
 
Seo
 
Kısaca RSS sitelerini tanımlamak gerekirse bu siteler sizlerin site adresleri üzerinden kayıt altına alarak kullanıcıların onlarca siteyi tek bir yerden takip etmesine olanak verir. Takip ettiğiniz siteler yeni bir yayın hazırladığında bunu ayrıntılı olarak görebilirsiniz. En bilindik site ise şüphesiz Google'ın ücretsiz sunduğu FeedBurner . Buradan inceleyebilirsiniz : Google Feedburner görüldüğü gibi Feedburner sitesinde tüm paylaşımlarım listeleniyor ve link olarak sunuluyor. Eğer FeedBurner üzerinden RSS akışı oluşturmak istiyorsanız buradan buyurun : Blogger RSS Yayını İçin FeedBurner Kaydı
 
Google seo

 FeedBurner, Google firması çatısı altında çalışmakta ve SEO çalışmalarına oldukça etki edebilecek konumdadır. Eğer sizi kimsenin FeedBurner üzerinden kimsenin takip edeceğine inanmıyor, tek bir ziyaretçi bile elde edemeyeceğinizi düşünüyor olsanız da FeedBurner üzerinden sitenizi yayınlayın.
 
RSS takip siteleri hakkında biraz olsun fikrimiz olduktan sonra sizlere hiç bir Türk kullanıcısı bulunmayan RSS takip sitelerine kayıt olmanın avantajlarını anlatmaya çalışıcam.
 
rss ikon

Seri İndexlenme :
RSS siteleri otomatik olarak paylaşımlarınızı sitelerine taşırlar. Böylece linkiniz bir takip sitesinde yer almış olur. Hızlı indexlenme süresi olan botlar anında takip sitelerini ziyaret eder ve linkiniz ile karşılaşırlar, botların mantığı gördüğün linki takip et üzerine kuruludur. Bu sebeple sitenizi anında ziyaret eden botlar index alma hızınızı artırır. RSS siteleri blogunuzda her paylaşımınız ardından Google ve diğer arama motoru botlarına siteniz için adete  bir  PİNG gönderme merkezi olarak işlev görürler. 

Backlink ve PR :
 RSS siteleri sosyal paylaşım siteleri sizin içeriklerinizi paylaşıp indexlerken onlarca sayfanıza link verir bunlar uzun vaade de etkili bir backlink çalışası halini alır bu konuyu ayrıntılı olarak sizlere tanıtmaya çalıştım. Blogger ile RSS Dizinlerinden Faydalanmak / Backlink Elde Etmek  

Özetle RSS sistemleri kaliteli bir  backlink kaynağı ve ping sitesi olarak görülmelidir. Takipçi edinemeyecek olsanız bile kullanmaktan çekinmeyin. Sitelerinizi ekleyerek SEO çalışmalarınıza katkıda bulunun.

Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa