25 Temmuz 2014 Cuma

Nokia Lumia 930 İnceleme, Özellikler ve Resim Galerisi (Video İnceleme, Alternatifler)

Bugün sizlere Nokia Lumia 930 modelini inceleyeceğim. Videoyu izledikten veya inceleme yazısını okuduktan sonra, merak ettiğiniz bölümleri sorabilirsiniz. Söyleyeceklerim bu kadar. Hadi incelemeye geçelim.





Nokia Lumia 930 Video İnceleme





Nokia Lumia 930 İncelemesi

Tasarım İncelemesi
Nokia Lumia 930, 9.8 mm gibi ortalam kalınlıkta bir kasaya sahip. Bu kasa metal parçalar bulundurması nedeniyle 167g ağırlık sunuyor. Bu kasa aynı ekran boyutunda diğer bir metal kasalı cihaz olan HTC One M8 ile karşılaştırıldığında biraz daha ağır kalıyor. (HTC One M8 = 160 gr) Kasasının ön bölümü tamamen siyah, Nokia'nın Clear Black yani Temiz Siyah paneli ile kapatılmış. Genel kasa ise metal bir yapı ile geliyor. Arka kapaklarda ise Siyah, Yeşil ve turuncu renkler bulunuyor.

Ekrana baktığımızda 5 inç boyutunda, Samsung telefonlarda görmeye alışık olduğumuz AMOLED tip ekran yer alıyor. Lumia 930'un AMOLED Ekranı 1080p Full HD çözünürlük sunuyor. Dayanıklılık içinse Corning Gorilla Glass 3 kullanılmış. Pisellerde ise inç başına 441 piksel düşüyor.


Donanım İncelemesi

Donanıma baktığımızda 2 GB Ram bizleri karşılıyor. Dahili 32 GB hafıza yeterli gibi görünüyor. MicroSD desteği ise cihazda yer almıyor. Eğer internet bağlantınız varsa ücretsiz 7 GB OneDrive depolaması da işinize yarayacaktır bence.

İşlemci bölümünde 2.2 Ghz hızında 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 model işlemci kullanılmış. Bence bu işlemci kalitesi ile mağazadaki tüm uygulamaları sorunsu şekilde çalıştırabilir, en zorlu oyunları hiçbir kasma  oynayabilirsiniz. Gerçi Windows Phone'da en alt cihazlar bile Asphalt 8 oynayabiliyor. Bu nedenle kimsenin bunu düşüneceğini sanmıyorum.


Batarya bölümüne baktığımızda 2420 mAh değerinde bir batarya kullanılmış Bu batarya ile bir günü rahatlıkla geçirebilirsiniz. Hatta fazla internete girmeyen, film izlemeyen ve oyun oynamayan biriyseniz iki günü bile zorlamanız mümkün.


Medya İncelemesi

Ana kamera 20.7 MP çözünürlük ve Optik Sabitleme özellikleri ile dikkat çekiyor. 1080p Full HD videoları da saniyede 30 kare yani 30fps ile çekebiliyor. Ek kamera özelliklerine baktığımızda ise Carl Zeiss optik lensler, Çift Led Flaş, Resim stabilizasyonu, Otomatik odaklanma, Pureview teknolojisi ve daha birçok ek özellik bulunuyor.

Selfie kamera ise 1.2 MP çözünürlük ve 720p HD Video özellikleri Selfie çekebilecek performansa sahip değil. Ama üzülmeniz anlamsız çünkü telefonun kilit tuşunun altındaki deklanşör tuşu ile arka kamerayla da Selfie çekmeniz mümkün oluyor. Ancak Ekranı görmeden çekmen için biraz ayarlama yapmanız iyi olacaktır. 


Ses bölümünde Dolby Digital Plus ses desteğinin bulunması sizleri tatmin edecek seslere olanak sağlıyor. İyi bir kulaklık ile en net sesleri duyabilirsiniz. Bende Dolby Digital destekli cihazların Full HD ses desteği sunduğunu düşünüyorum. Ses seviyesi ise bence yeterli gelecektir.


Yazılım ve Bağlantılar İncelemesi

Yazılımda güncel Windows Phone 8.1 ile birlikte gelen Lumia 930, Cortana, Mix Radio, Here Maps ve çok daha fazla ek uygulama ile işinize yarayacak yazılımsal özelliği bulunduruyor. 

Bağlantılarda bilinen Wifi, Bluetooth, NFC ve MicroUSB 2.0 özellikleri yer alıyor. USB de OTG desteği bulunmuyor. Çünkü bildiğim kadarıyla bu özellik henüz Windows Phone cihazlarda bulunmuyor. Ayrıca 4G desteği de bulunuyor.



BENİM YORUMUM

Harici hafıza özelliği dışında tüm özellikleri başarılı. Beğenmeyenler aşağıdaki alternatiflere bakabilir. Bence güzel.

Nokia Lumia 930 Alternatifler

Fiyat Alternatifi: Nokia Lumia 925
Büyük Ekranlı Alternatif: Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 930 Özellikleri

Ekran
- 5.0 inç boyut
- AMOLED ekran
- 1080p Full HD
- 441 ppi piksel yoğunluğu
- Corning Gorilla Glass 3
- Clear Black teknoloji
Kasa
- 9.8 mm kalınlık
- 167 gr ağırlık
- 137 mm uzunluk
- 71 mm genişlik
Renkler
- Siyah
- Yeşil
- Turuncu
Kamera
- 20.7 MP Ana Kamera, 1080p Full HD 30fps, Çift LED Flaş, Carl Zeiss, +++
- 1.2 MP Selfie Kamera, 720p HD 30 fps
Ses
- Dolby Digital Plus
- FM Radyo
- MixRadyo
Bağlantılar
- 2G, 3G, 4G
- NanoSIM
- Wifi
- Bluetooth
- NFC
- MicroUSB 2.0
Yazılım
- Windows Phone 8.1
Bellek
- 2 GB Ram
- 32 GB Hafıza
İşlemci
- Snapdragon 800
- 2.2 Ghz
- 4 Çekirdek
- Adreno 330 GPU
Batarya
- 2420 mAh

Nokia Lumia 930 Resim Galerisi

(Not:Resimlere tıklayarak orijinal boyutta görebilirsiniz.)








Son güncelleme: 25.07.2014

Etiketler: , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa