21 Temmuz 2014 Pazartesi

Samsung Galaxy S5 Mini İnceleme, Özellikler ve Resim Galerisi (360 derece görünüm)

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Samsung Galaxy S5 Mini modelini inceleyeceğim. Videolu incelemede elime telefonu almadım daha doğrusu ihtiyaç duymadım. Telefonla ilgili ihtiyacınız olan tüm bilgileri vereceğimden emin olabilirsiniz. Şimdi incelemeye geçelim.





Samsung Galaxy S5 Mini Video İncelemesi




Samsung Galaxy S5 Mini Yazılı İncelemesi


Tasarım İncelemesi
Samsung Galaxy S5 Mini 4.5 inç boyutunda bir ekran ile geliyor. Bu ekran 720p HD çözünürlük ve 326ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bu da görsel açıdan yeterli bir oran. Ayrıca dayanıklılık yönüyle Corning Gorilla Glass 3 kullanılmış. Gorilla Glass 3 ekranlar küçük mesafeli düşmelere ve çizilmelere karşı yeterli dayanıklılığa sahip.

Arayüzde ise Galaxy S5 ile aynı Touchwiz UI yer alıyor. Kasası ek özellikleri nedeni ile biraz kalın yapıya sahip. 9.1 mm kalınlıktaki kasanın yanında 120g ağırlık bulunuyor. Bu ağırlık çok normal. Renk seçeneklerine baktığımızda Siyah, Beyaz, Mavi ve Altın renkler bulunuyor. 


Donanım İncelemesi

1.5 GB boyuttaki bellek oldukça yeterli görünüyor. Antutu Benchmark testinde aldığı 18405 puan Asphalt 8, Dead Trigger 2 gibi güç isteyen oyunları sorunsuz oynatabileceğini gösteriyor. Dahili hafıza 16 GB olarak belirlenmiş. Harici hafıza bölümünde ise 64 GB kadar MicroSD kartları destekliyor.

İşlemci bölümünde 4 Çekirdekli 1.4 Ghz ile çalışan Qualcomm Snapdragon 800 tercih edilmiş. Ekran kartında ise Adreno 305 yer alıyor. Bu özelliklerine oranla 2100 mAh boyutundaki batarya bir günü tamamlayacak şekilde geliştirilmiş. ama birgünden fazla kullanabilmek için Güç tasarrufu yada Ultra güç tasarrufu özelliklerini kullanmanız şart.


Medya İncelemesi

Samsung Galaxy S5 Mini 8 MP boyutunda bir ana kamera ile geliyor. Bu ana kamera LED Flaş, Otomatik ve dokunarak odaklanma, Yer etiketleme, Yüz tanıma ve Galaxy S5 de ön plana çıkan HDR özelliklerine sahip. Ayrıca saniyede 30 kare ile 1080p çözünürlükte Full HD video çekimleri de yapabiliyor.

Selfie kamera ise 2.1 MP çözünürlük ile geliyor. O da 1080p Full HD çözüürlük sunuyor. Ses Özelliklerine baktığımızda Galaxy S5 ile aynı hoparlörler ve ses özellikleri yer alıyor. Müzik çalar uygulaması ise standart olarak yer alıyor.


Yazılım İncelemesi

Yazılımda güncel android 4.4.2 KitKat sürümü ile geliyor. Galaxy S4 Mini modeline baktığımızda güncelleme aldığını düşününce Galaxy S5 Mini modelininde Galaxy S5 sonrası Android L güncellemesi alacağını düşünüyorum.

Bağlantılar İncelemesi

Bağlantılara baktığımızda Wifi 802.11 ac bağlantısı, Bluetooth 4.0 yer alıyor. NFC özelliği LTE destekli modelde opsiyonel olarak yer alıyor. MicroUSB bağlantısında 2.0 sürümü kullanılmış. Bu özellik ile Galaxy S5 ile arasındaki farklılıklar artıyor. Ayrıca Kızılöztesi bağlantı özelliği de dahili olarak yer alıyor. Bu özellik ile Telefonunuzu telefon kumandası yada benzer işlemvler için kullanmanız mümkün oluyor.

Ek Özellikler İncelemesi

Şimdi gelelim ek özelliklere. Ek özelliklerde Galaxy S5 ile aynı özelliklerin bulunduğunuz söylemeliyim. Kalp atım sensörü, Parmak izi okuyucu ve IP67 Suya ve toza dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Suya dayanıklılığı 1 Metre derinlikte 30 dakika olarak belirlenmiş.

BENİM YORUMUM
Bence her yönü ile güzel ve yeterli bir telefon. Ekran boyutunu ve fiyatını uygun bulan herkese öneririm.


Samsung Galaxy S5 mini Alternatifleri

Kalite alternatifi: HTC One Mini 2
Fiyat alternatifi: Samsung Galaxy S4 Mini
Büyük boyutlu alternatif: Samsung Galaxy Grand 2
Küçük boyutlu alternatif: Samsung Galaxy S4 Mini
Performans alternatifi: Sony Xperia Z1 Compact


Samsung Galaxy S5 Mini Özellikleri


Ekran
- 4.5 inç
- 720p HD
- SuperAMOLED
- 326ppi piksel yoğunluğu
- Corning Gorilla Glass 3
Arayüz
- Touchwiz UI
Kasa
- 9.1mm kalınlık
- 131.1mm uzunluk
- 64.8mm genişlik
- 120 gr ağırlık
Renkler
- Siyah
- Beyaz
- Mavi
- Altın
Kamera
- 8 MP ana kamera, LED Flaş, HDR, 1080p Full HD
- 2.1 MP Selfie Kamera, 1080p Full HD
Yazılım
- Android 4.4.2 KitKat
Bellek
- 1.5 GB Ram
- 16 GB Dahili Hafıza
- 64 GB MicroSD
İşlemci

- 1.4 Ghz, 4 Çekirdek, Qualcomm Snapdragon 400
- Adreno 305 Grafik işlemci
Batarya
- 2100 mAh


Samsung Galaxy S5 Mini 360 derece görünümleri

SİYAH RENKLİ MODEL



MAVİ RENKLİ MODEL


  BEYAZ RENKLİ MODEL  


ALTIN RENKLİ MODEL



Samsung Galaxy S5 Mini Resim Galerisi

Not: Resimlere tıklayarak orjinal boyutta görüntüleyebilirsiniz.








Son güncelleme: 21.07.2014

Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa