11 Temmuz 2014 Cuma

HTC Desire 816 İnceleme, Özellikler ve Resim Galerisi

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere HTC Desire 816 modelini anlatacağım. İyi, kötü özellikler, neden almalısınız yada almamalısınız gibi konulara değineceğim. Güzel bir inceleme olacak. Bundan sonraki incelemelerimi iyice kapsamlı hale getiriyorum. Ayrıca artık daha açık olacağım, cihazın olumsuz yönleri biraz daha ortaya çıkabilir.



HTC Desire 816 İnceleme

TASARIM İncelemesi
HTC Desire 816, 5.5 inç boyutunda bir ekrana sahip. Büyük ekranı iyi olsa da 720p çözünürlük sunması iyi olmamış. Ayrıca ekran parlaklığı da açık havalar için bence yeterli değil. Ekran türü olarak Super LCD2 tercih edilmiş. Bunun tercih edilmesinin nedeni cihazın maliyetini düşürmek. Sense 6 arayüzünün bulunmasını normal olduğu kanaatindeyim. Corning Gorilla Glass kullanılmaması kötü olmuş. 267ppi piksel yoğunluğu da bence iyi görüntü için yeterli değil.

Gelelim kasasına. HTC Desire 816, 165gr ağırlığa sahip. Rakip modellere oranla çok daha hafif. Bu hafifliğin en büyük nedeni ise özel geliştirilen Polikarbon bir kaplamaya sahip olması. Burada kasanın plastik olmadığını belirtmek isterim. Plastikten çok daha dayanıklı ve hafif Polikarbon tercih edilmiş. Cihazın kasası tek parça yani bataryayı kendiniz değiştiremiyorsunuz. Yaklaşık 8 mm kalınlığı da başarılı bulduğum özellikleri arasında.

DONANIM İncelemesi
HTC Desire 816, 8 GB dahili hafıza ile geliyor. Bu hafızanın yaklaşık 5 GB kadarı size kalıyor. Ancak dert etmeye gerek yok çünkü Desire 816, 128 GB kadar MicroSD destekliyor. Tabi 128 GB MicroSD biraz pahalı olduğu için 64 ve 32 GB daha iyi olacaktır. Ram de ise 1.5 GB tercih edilmiş. Kasmayacak bir miktar. Bence yeterli.

İşlemcide ise 4 Çekirdekli, 1.6 Ghz hızında çalışan Snapdragon 800 işlemci kullanılmış. Bu işlemci Asphalt 8, Dead Trigger, Grand Theft Auto gibi oyunları sorunsuz çalıştırıyor. Ayrıca Multitask özelliğide başarılı aynı anda 5-6 uygulama çalıştırsanız dahi cihaz donma sorunları yaşamıyor.

Bataryada 2600 mAh değeri tercih edilmiş. Bu boyutta bir batarya ile bir günü rahatlıkla bitirebilirsiniz. Çünkü İşlemci ve Ekran bataryayı kolay bitirecek kadar güç harcamıyor. Ancak Güçlü oyunları oynar yada film falan izlerseniz de ekran bitebilir. Bu da oldukça normal.

MEDYA İncelemesi
HTC Desire 816 modeli ilk Selfie odaklı yapılan telefon. Cihazın Selfie yani ön kamerası 5 MP Çözünürlüğe sahip. Çok net görüntüler çekebiliyor. Lensleri başarılı yapılmış. Ana kamera ise 13 MP Çözünürlüğe sahip. One E8 modeli ile aynı kamera özellikleri sunuyor.

Ayrıca Desire 816, HTC BoomSound gibi özellikler de sunuyor. Önde yer alan çift Stereo hoparlörler iyi bir video izleme ve oyun oynama zevki sunuyor.

YAZILIM ve BAĞLANTILAR İncelemesi
Desire 816, güncel Android 4.4.2 KitKat sürümü, Sense 6 Arayüzü, BlinkFeed gibi yazılımları barındırıyor. Ayrıca Zoe gibi uygulamalarda yer alıyor.

HTC Desire 816, Standart olan Wifi, Bluetooth, NFC gibi bağlantıları, 2G, 3G ve 4G bağlantıları, MicroUSB 2.0 bağlantılarını destekliyor. Bağlantı özelliklerinde eksiklik olduğunu düşünmüyorum, özellikle 4G desteği büyük bir artı olmuş bence.

BENİM YORUMUM

Bence güzel bir telefon, medya, donanım ve tasarım özellikleri genel olarak başarılı. Ekranı biraz zayıf kalmış. Yani tüm özellikleri başarılı yapılmışken maliyeti düşürmek için her şeyi ekrandan kısmışlar, bu kötü olmuş. İyi bir ekran istiyorsanız HTC Desire 816 modelini önermiyorum. Ancak medya özellikleri çok iyi onuda eklemeden geçmeyeyim.

HTC Desire 816 Modelini Kimler Almalı

HTC Desire 816 modeli genel olarak 18-30 yaş arası kesime hitap ediyor. Uygun fiyatlı olması, medya özellikleri gençlerin tercih edeceği şekilde tasarlanmış. Oyun performansı da aynı şekilde başarılı. Yani uygun fiyatlı, iyi medya ve donanım özelliklerine sahip, oyun oynayabileceğiniz bir telefon arıyorsanız size önerebilirim.


HTC Desire 816 Alternatifleri

Ekran Alternatifi: LG G Pro
Tasarım Alternatifi: HTC One Mini 2
Donanım Alternatifi: LG G Pro
Medya Alternatifi: HTC One M7
Fiyat Alternatifi: Sony Xperia T3

HTC Desire 816 Özellikleri

Ekran
- 5.5 inç boyut
- 720p HD çözünürlük
- Super LCD2 Ekran türü
- 267ppi Piksel yoğunluğu
Kasa
- 165 gr ağırlık
- 156.6 mm uzunluk
- 78.7 mm genişlik
- 7.9 mm kalınlık
Renkler
- Siyah, Beyaz, Mavi, Gri, Kırmızı, Yeşil, Pembe
Kamera
- 13 MP Ana kamera, 1080p Full HD Video, LED Flaş, HDR, Otomatik odaklanma vb.
- 5 MP Selfie kamera, 1080p Full HD Video
Ses
- Çift ön stereo Hoparlörler
- HTC Boomsound
Bellek
- 1.5 GB Ram
- 8 GB Dahili hafıza
- 128 GB MicroSD
İşlemci
- Qualcomm Snapdragon 400 İşlemci
- 1.6 Ghz işlemci hızı
- 4 Çekirdek
- Adreno 305 Grafik işlemci
Yazılım
- Android 4.4.2 KitKat
- Sense 6 UI
- BlinkFeed
Batarya
- 2600 mAh

HTC Desire 816 Resim Galerisi








Son güncelleme: 11.07.2014

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa