13 Temmuz 2014 Pazar

Samsung Galaxy Grand 2 İnceleme, Özellikler ve Resim Galerisi

Merhaba arkadaşlar. Bugün kendim için Samsung Galaxy Grand 2 modelinin incelemesini yapacağım. Detaylı bir inceleme yapmaya çalışacağım. Cihaz hakkında merak ettikleriniz için yorum gönderebilirsiniz.



Samsung Galaxy Grand 2 İncelemesi

TASARIM İncelemesi
Samsung Galaxy Grand 2, 5.25 inç boyutunda ekrana sahip ve çok küçük olmama koşulu ile cebe sığabilen bir cihaz. 720p HD Çözünürlükte bir ekrana sahip. 280ppi piksel yoğunluğu bulunuyor ancak kendi gözlemlerim sonucu yeterli parlaklığa ve ekran kalitesine sahip. Corning Gorilla Glass bulunmuyor ve TFT yapılı bir ekran.

Kasasına baktığımızda Galaxy Grand 2, 163 gr ağırlık ile geliyor. elime aldığımda hafif olduğunu gördüm. Bu hafifliğinin en büyük nedeni ise plastik yapıya sahip olması. Grand 2 en kalın noktada 8.9 mm kalınlığa sahip, ancak kenarları eğimli olduğu için ele oturuyor ve ince hissettiriyor. Kısaca genel olarak başarılı bir tasarım var. Hafif ve kullanımda sorun yaratmıyor.

DONANIM İncelemesi
Samsung Galaxy Grand 2, 1.5 GB Ram ile geliyor. Bu Ram miktarı GTA, Asphalt 8 gibi oyunları hiçbir sorun olmadan oynamanıza olanak sağlıyor. Dahili hafızası 8 GB olarak belirtiliyor. Bu hafızanın yaklaşık 5 GB kadarı sizlere kalıyor. Harici olarak ise 64 GB kadar MicroSD kartları destekliyor. Genel olarak başarılı. MicroSD ile hafızası yeterli olacaktır.

İşlemcide ise 4 Çekirdekli 1.2 Ghz hızında Snapdragon 800 tercih edilmiş. İşlemci modeli HTC Desire 816 modeli ile aynı olmasına karşın biraz daha düşük hıza sahip. (Desire 816 da 1.6 Ghz) Grafik işlemcide ise Adreno 305 kullanılmış.

Son olarak Grand 2, 2600 mAh boyutunda bir batarya ile geliyor. Bu batarya beklemede 45 saat dayanmış. (Bu teste ben bizzat şahit oldum.) Yani zorlu oyunları 4 saat kadar bir süre oynatabiliyorken, 6-7 saat film izleme ve 15 saat kadar müzik dinleme sunuyor. Yani güçlü bir batarya.


MEDYA İncelemesi
Samsung Galaxy Grand 2, 8 MP çözünürlüğe sahip ana ve 1.9 MP çözünürlükte selfie kamera ile geliyor. Ana kamera dahili flaş barındırıyor ve 1080p çözünürlükte saniyede 30 kare değerinde Full HD Video çekebiliyor. Selfie kameranın video çözünürlüğü hakkında ise bilgi edinemedim.

Grand 2 ilk bakışta küçük bir hoparlöre sahip gibi görünüyor ancak arka kapağını açtığınızda çift stereo hoparlörler ile karşılaşıyorsunuz. Yani sesi küçümsenemez.

YAZILIM ve BAĞLANTILAR İncelemesi
Yazılımda ne yazıkki güncel Android KitKat yerine 4.3 JellyBean bulunuyor. Güncellenme ihtimali yüksek ancak KitKat dahili olarak gelseydi iyi olurdu.

Bağlantılara baktığımızda wifi, bluetooth gibi standart bağlantılar eksiksiz olarak bulunuyor. MicroUSB 2.0 ve OTA bağlantı desteği de yer alıyor. NFC bulunmuyor ama pek kullanan olduğunu söylemek çok zor.


BENİM YORUMUM

Ben genel olarak beğendim. sonuçta yaklaşık 1000 TL gibi bir fiyat ile satılıyor ve fiyatı ile kıyaslanınca özellikleri çok iyi. Ayrıca 1.5 GB Ram ve Snapdragon 800 işlemci zorlu oyunları sorunsuz oynatabilir. Kısaca ben beğendim.

Samsung Galaxy Grand 2 Kimler Almalı

Genel olarak 15-25 yaş arası kesime öneriyorum. fiyat olarak o kesim için iyi bir cihaz. Özellikle medya ve oyun performansı başarılı.

Samsung Galaxy Grand 2 Alternatifleri

Performans Alternatifi: Samsung Galaxy Note 2
Fiyat Alternatifi: Samsung Galaxy S4 Mini
Küçük boyutlu Alternatif: Samsung Galaxy S4 Mini
Büyük boyutlu alternatif: Samsung Galaxy Note 2
Medya Alternatifi: HTC Desire 610

Samsung Galaxy Grand 2 Özellikleri

Ekran
- 5.25 inç
- 720p HD Çözünürlük
- TFT LCD
- 280 ppi piksel yoğunluğu
Kasa
- 163 gr ağırlık
- 8.9 mm kalınlık
- 146.8 mm uzunluk
- 75.3 mm genişlik
Renkler
- Siyah, Beyaz, Pembe
Kamera
- 8 MP Ana Kamera, 1080p FullHD video, LED Flaş vb.
- 1.9 MP Selfie kamera
Bellek
- 1.5 GB Ram
- 8 GB Dahili hafıza
- 64 GB MicroSD Desteği
İşlemci
- Qualcomm Snapdragon 400, 4 Çekirdek, 1.2 Ghz Cortex-A7
- Adreno 305 GPU
Bağlantılar
- Wifi
- Bluetooth
- 2G, 3G, 4G
- MicroUSB 2.0
Yazılım
- Android 4.3 Jelly Bean
Batarya
- 2600 mAh


Samsung Galaxy Grand 2 Resim Galerisi

 Not: Resimlere tıklayıp orijinal boyutta görüntüleyebilirsiniz.








Son güncelleme: 13.07.2014

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa