5 Temmuz 2014 Cumartesi

LG G3 İnceleme, Özellikler ve Resim Galerisi

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere yazılı olarak LG G3 incelemesi yapacağım. Cihaz elimde olmadığından dolayı fiziksel olarak tam bir inceleme yapamadım. Ancak cihaz hakkında kafanızda iyi düşünceler oluşturacağımı düşünüyorum. Bakalım LG G3 nasıl bir telefon? Özellikleri ne? Nasıl bir performans sunuyor?



TASARIM İncelemesi
İlk olarak tasarımdan başlamayı uygun gördüm. LG G3 de 5.5 inç boyutunda bir ekran bulunuyor. Bu ekran 2560x1440px çözünürlük ile çalışıyor. Yani 4K ve Full HD videoları sorunsuz şekilde oynatacak bir yapıya sahip. LG G3 de en beğenilen özellik ppi değeri olsa gerek. 534ppi piksel yoğunluğuna sahip cihazın ekran piksellerini birbirinden ayrıt etmek oldukça zor. Bu özelliği ile video izlemeyi oldukça güzel kılıyor.

Ekran yapısı ise True HD IPS+ LCD teknolojisi ile geliştirilmiş. Burada şunu söyleyebilirim. Bu ekran Samsung Galaxy S5 yada HTC One M8 gibi telefonlara kıyasla çok daha berrak bir görüntü sunuyor. Ayrıca ekran Corning Gorilla Glass 3 bulunuyor. Ekran çizilmez bir yapıya sahip. Darbelere karşıda dayanıklı olduğu söyleniyor. (Tabi bu dayanıklılığı ilerde düşürme testlerinde daha iyi göreceğiz.)

LG G3 kasası metal görünecek şekilde dizayn edilmiş Yani cihazı ilk gördüğünüzde metal olduğunu düşünebilirsiniz. (Ben öyle düşünmüştüm.) Cihazın kasası siyah, beyaz, violet ve kırmızı renkler ile geliyor. Görsel olarak beyazı önerebilirim. Son olarak LG G3 5.5 inç ekrana sahip olmasına rağmen 149g ağırlığa sahip. Eski G Pro modelide bu boyutta olmasına rağmen 172g ağırlığa sahipti.

DONANIM İncelemesi
LG G3 16 GB hafıza + 2 GB Ram ve 32 GB Hafıza + 3 GB Ram özelliklerine sahip iki ayrı model ile geliyor. Bence 3 GB Ram modeli tercih edilmeli çünkü iki farklı modelin fiyatları oldukça yakın. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 801 tercih edilmiş. 4 Çekirdekli işlemci 2.5 Ghz hız sunuyor.

LG G3 Antutu testinde yaklaşık 32.000 puan alıyor. Bu hız oldukça iyi. Açıkça Google Play de yer alan neredeyse tüm uygulamaları sorunsuz şekilde çalıştıracaktır. Donma gibi sorunların olacağını da sanmıyorum.

Son olarak LG G3, 3000 mAh değerinde bir batarya ile geliyor. Bu batarya bir günü sorunsuz şekilde bitirebilecek düzeyde. Ancak çok ağır uygulamalar kullanmamak şartıyla.

MEDYA İncelemesi
LG G3, 13 MP değerinde bir ana kamera ve 2.1 MP selfie kamera ile geliyor. Ana kamera 4K video çekibiliyor. Ön kamera ise 1080p Full HD çözünürlüğe kadar çalışabiliyor. Kamera da ek olarak Çift LED Flaş, HDR, Optik görüntü sabitleyici ve çok daha fazla ek özellik de yer alıyor.

Ses için Dolby Dijital mobil ses geliştirme kullanılmış. HTC One M8 ile yarışacağını düşünmüyorum. ancak Samsung Galaxy S5'e oranla daha iyi ses sunacaktır.

YAZILIM ve BAĞLANTILAR İncelemesi
LG G3 güncel Android 4.4 KitKat sürümü ile geliyor. Üst model olduğu için Android L ve birkaç büyük güncellemeyi de alacağı belli oluyor.

Bağlantı özelliklerinde Wifi, Bluetooth, NFC gibi artık standart hale gelen bağlantılar, 4G LTE desteği, USB 2.0 ve MicroSIM Kart destekliyor. Ayrıca televizyon kumandası ve benzer özellikler için kızıl ötesi portu da son LG modellerinde olduğu gibi eklenmiş.


BENİM YORUMUM
Genel olarak beğendiğim bir cihaz. Bence son dönemde telefon fiyatları biraz yüksek. Ne kadar iyi olursa olsun bir telefona 2000 TL ve üstü bir ücret ödenmesini mantıklı bulmuyorum. Eğer paranıza kıyıp alacaksanız öneririm. Samsung Galaxy S5'den çok daha iyi bir cihaz. Tabi parmak izi sensörü, suya dayanıklılık ve kalp atım sensörü gibi özellikler LG G3 modelinde yer almıyor.


LG G3 Özellikleri

Ekran
- 5.5 inç
- 1440x2560px
- True HD IPS+ LCD
- 534ppi
Boyut
- 146.3 mm uzunluk
- 74.6 mm genişlik
- 8.9 mm kalınlık
- 149 gr ağırlık
Renkler
- Metalik Siyah, İpek Beyazı, Altın, Ay Violet, Kırmızı
Bellek
- 16/32 GB dahili hafıza
- 128 GB harici hafıza
- 2/3 GB Ram
İşlemci
- Qualcomm Snapdragon 801
- Adreno 330
- 4 Çekirdek
- 2.5 Ghz
Yazılım
Android 4.4.2 KitKat
Batarya
3000 mAh Lityum iyon
Kamera
- 13 MP Ana kamera
- 2.1 MP Ön kamera
Ses
- Dolby Mobile ses


LG G3 Resim Galerisi

Not: Resimlere tıklayarak büyütebilirsiniz.






Son güncelleme: 05.07.2014

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa