26 Haziran 2014 Perşembe

Android TV nedir? merak edilenler, bilinmeyenler ve daha fazlası

Şimdi sizlere Androd TV hakkında merak edilen sortuları yanıtlayacağım. Android TV henüz dün tanıtıldı. O nedenle merak ettiğiniz çok şey olabilir. Sorularınızı yorum ile iletebilirsiniz. Android TV hakkında daha detaylı bilgi için yazının devamını okuyun.



Android TV nedir?
Öncelikle Android TV nin ne olduğunu öğrenelim. Android TV akıllı televizyonlar için geliştirilen bir işletim sistemidir. Şu an LG TV'lerde yer alan Web OS gibi TV içinde dahili olarak gelen bir sistemdir. Chromecast cihazının TV içinde dahili olarak bulunması gibi düşünülebilir.

Android TV için uygulamalar var mı?
Android TV, Chromecast uygulamalarını kullanacak. Uygulamalara yeni açılan chromecast.com/apps  sayfasından ulaşmanız mümkün. Dediğim gibi Chromecast benzeri olacak. Sadece televizyon ile birlikte geldiği için Chromecast için ayrı bir ücret ödemenize gerek kalmayacak.

Android TV ile telefonumdaki görüntüyü televizyona aktarabilir miyim?
Evet, Android TV cihaz eşleme ve görüntü aktarımına izin veriyor. Bu şekilde telefonunuz ve Televizyonunuzu yada tabletinizi birlikte kullanabiliyorsunuz.

Tün Android TV uygulamalarını kullanabilecek miyim?
Chromecast uygulamalarının bir kımı ülkemizde kullanılamıyor. Bu aynı şekide Android TV de de devam edecek gibi görünüyor. Yani bazı uygulamaları kullanamayacaksınız.

Telefonum, tabletim yada başka bir cihaz ile Android TV kontrolü yapabilir miyim?
Android TV için özel bir Smart Remote uygulaması geliştirilecek. Bu uygulama ile telefonunuz, tabletiniz yada bilgisayarınız ile Android TV kontrolü yapabileceksiniz. Ayrıca televizyonun kendi kumandası ile kontrol etmeniz de mümkün.

Hangi markalar Android TV yüklü televizyon üretecek?
Sony, Philips ve Sharp markaları üreteceklerini belirttiler. LG'nin de üretmesi bekleniyor, ancak bir açıklama gelmedi. Diğer markalardan ise hiçbir açıklama gelmedi.

Android TV hakkında yazacaklarım şimdilik bu kadar. Ama merak ettiklerinizi cevaplamaya çalışacağım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son güncelleme: 26.06.2014

Etiketler: , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa