11 Haziran 2014 Çarşamba

Blog Yazarları için Faydalı Haber Alarm Programları

Benim gibi teknoloji üzerine bir blogunuz varsa haber sitelerinin teknoloji kısmı ile çok haşır neşir oluyorsunuzdur. Bir çok yerli yabancı teknoloji blogunu takip etmekle birlikte Ülkemizin önde gelen haber sitelerinin de yaptığı teknoloji haberlerini takip ediyorum.

O kadar çok haber sitesi var ki, bazen hangisini takip edip etmediğimi karıştırır olmuştum ki haber alarmı isimli bir uygulamadan haberdar oldum.

Bu haber alarmı uygulamaları ile birlikte artık istediğim kategorideki haberlerin bilgisayarımda bir uyarı penceresi halinde çıkmasını sağlayabiliyorum.

Haber alarmı her haber sitesine göre değişiklik göstermektedir. En çok kullanılan haber alarm programlarını sizlere tanıtmaya çalışacağım. Haber alarm programları sayesinde blogunuza içerik üretmek için ilham alacak yeni fikirler üretebileceksiniz.


NTV Haber Geldi - Haber Alarm Programı


ntvmsnbc.com sitesinin hazırladığı haber geldi programı da bir çeşit haber alarm programıdır. Oldukça kullanışlı ve güzel bir arayüze sahip olan bu haber alarm programı isteğinizi fazlasıyla karşılayacaktır.
Teknoloji ve Spor haberlerini daha fazla, diğer haberleri daha az mı görmek istiyorsunuz? Ayarlar bölümünden haber kategorilerinin önceliğine göre daha az ya da daha fazlasını seçerek dilediğiniz haberleri görebilirsiniz.

Kategorilerine göre haberler için belli renkler atanmış durumda ama kategori renklerini de dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.


Son dakika haberleri anında Haber Geldi ekranında belirir. Sağdaki gezinme çubuğunu ya da mouse’unuzun kaydırma tuşunu kullanarak son gönderilen haber başlıklarını görebilirsiniz.


Gelen haberin içeriği size derhal bildirilir, haber hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz devamını ntvmsnbc'de okuyabilirsiniz.

NTV Haber Geldi Programını indirmek için buraya tıklayınız.


Haber 365 Alarm Programı


Bu servis bir aracıdır. 365 Alarm gelen haberleri yaptığınız ayarlara dayalı olarak bilgisayarınıza yükler.

Haber başlıklarını ve özetlerinizi 365 Alarm ile bilgisayarınızdan izleyebilir ve ilginizi çeken habere başlığını tıklayarak kullandığınız internet gezgini aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Program sizi seçtiğiniz haberin sayfasına yönlendirecektir.

Yeni haber yüklendiğinde sizi uyarır ve ekranın sağ altında yanıp sönerek sizi uyarır.

Elektronik ortamda haberler fazla yer kaplamadığı için internetinizin hızı yavaş olsa bile tüm haberler bilgisayarınızı zorlamadan yüklenir.

Bu esnada çalışan diğer programlarınızı etkilemez ve bilgisayarınıza zarar vermez.

Özellikleri

»Online Haberler
» Online Spor Haberleri
» Online Magazin Haberleri
» Gerçek Zamanlı Finans Bilgileri
» Gerçek Zamanlı Hava Durumu ve 3 Günlük Hava Tahmini
» Özel Kullanıcı Haber Arşivi

Ayrıca 365 Alarm ile haber365 yazar grubunda bulunan bağımsız veya alıntı yazarların yazılarını güncel olarak izleyebilirsiniz.

Haber 365 Alarm Programını İndirmek İçin Buraya Tıklayınız...

Haber 7 Haber Alarmı


Haber Alarmı Haber 7’nin haberlerini, internete bağlı olmak şartıyla, herhangi bir web tarayıcı açık olmadan da haber takip etmenizi sağlayan bir programdır.
Haber Alarmı aktifken sağ alt köşede haber başlıkları görünecek. İlginizi çeken bir başlık olduğunda, başlığa tıklayıp haberi okuyabilirsiniz.
Haber Alarmı’nı açıp tüm son dakika gelişmelerinin başlıklarını ve spotlarını görebileceksiniz.

Haberin kaynağına gitme:
Haber başlığında veya alt kısımdaki kısa açıklama kısmının üzerinde iken farenin sol tuşuna kısa aralıkla iki kere kliklerseniz haberin kaynağına ulaşırsınız.

Ayarlar:
Fareyi Haber Alarmı’nın üstünde sağ klikleyip, Ayarlar bölümünden girin. Açılan Pencerede Yenileme Süresini değiştirebilir, Haber Alarmı’nın bilgisayar başlama seçeneklerini düzenleyebilirsiniz. Ayrıca Program Görünümü bölümünden Haber Alarmı’nı kişiselleştirebilirsiniz.
Ayarlar bölümünde öncelikli sözcüklerinizi sisteme girerek, belirlediğiniz sözcükleri içeren haberlerin başlıklarını kırmızı görebilirsiniz.

Sıralama:
No,  Tarih Saat, Haber Başlık, Kategori sütunlarından birine tıkladığınızda sıralama ilgili sütuna göre yapılacaktır.  Başlıkların üzerine kliklediğinizde sıralamayı değiştirebilirsiniz, Shift+diğer başlığı kliklediğinizde hem 1. kliklediğinize hem de 2. kliklediğinize göre sıralanır. No, Tarih Saat, Haber Başlık, Kategori başlıklarının yerini fareyle taşıyarak değiştirebilir, istemediğiniz bir başlığı sütundan çıkartabilirsiniz.

Haberlerin başına sonuna gitme:
F2 tuşuna basarsanız son habere, F4 tuşuna basarsanız ilk habere konumlanırsınız.
Manuel yenileme:
F5 Tuşuna basarsanız yeni haber var mı kontrol  eder.

Büyütme / Küçültme:
Grid üzerinde iken + ya basarsanız büyür, - ye basarsanız yazı boyutu küçülür CTRL ve O ya basarsanız orijinal hale gelir.
Haber Alarmı'nı haber içerisinde verdiğiniz linkten http://dosyalar.haber7.com/ ya da Haber 7'nin üst bandında yer alan Haber Alarmı yazısına tıkladığınızda açılan linkte indirebilirsiniz. Unutmayın son versiyonu Versiyon 3.1 olarak adlandırılmıştır.

Yeni versiyonda ne var;
Versiyon güncelemesi için program çalışırken mouseun sağ tuşuna basıp Versiyon Kontrol
seçeneğine basarsanız ayarlarınızı bozmadan yeni versiyona
geçebilirsiniz.

Versiyon 3.1 
Versiyon 3.0 a ilaveten
1.Geçmiş tarihli haberleri getir.
2.Baloncuk üzerinde yeni haberlere ulaşım.
3.Haber yüklenme zamanı iyileştirme.
4.Yararlı kaynaklar elinizin altında.
Versiyon 3.0
 1.Haberler içinde hızlı arama eklendi.
 2.Manuel Versiyon Kontrol eklendi.
 3.Sizin için öncelikli sözcükler geliştirildi.
 4.Alarmı kapata basınca taskbar da kalan ikon kaldırıldı.
 5.İletişim formu eklendi.
 6.Dünya Saatine göre data getirilmesi.
 7.Yenilenince son habere konumlanma eklendi.
 8.Grid üzerinde + / - ile yazı boyutu ayarlama eklendi.
 9.Full ekran özelliği eklendi.
10.Haber detay yüksekliği değiştirebilme eklendi.
11.Görünüm şeklini kişiselleştirebilirsiniz.
HABER ALARMI'NI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ 

Daha fazla haber alarm programı var ancak en çok kullanılan ve en çok gelişmiş özelliklere sahip olanlar bunlardır.

İyi Bloglamalar dilerim.



Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa