17 Haziran 2014 Salı

İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olunur?


İyi Blog Yazarı olmak ile Blog Yazarı olmak arasında uçurumlar vardır. Kendinize bir blog açıp içinizden geçenleri, hoşunuza gidenleri, beğendiklerinizi yada beğenmediklerinizi blogunuzda paylaşarak blog yazarı olabilirsiniz.

İyi bir Blog Yazarı olmak için kuşanılması ve dikkat edilmesi gereken bazı şeyler ve hatta öğrenilmesi gerekenler vardır.

İyi bir Blog Yazarı olmak için bazı yeteneklere ve alışkanlıklara sahip olunması gerekir.

İyi Bir Blog Yazarı SEO Öğrenir!
İyi bir Blog Yazarı blogunun trafiğini organik bir şekilde arttırmak için yeni bilgiler araştırır. En temel kavram olan SEO konusunda kendini eğitir ve arama motorlarında üst sıralara çıkmak için blogunun tasarımını ve yazılarını SEO'ya uygun hale getirir.SEO'ya uygun bloglar ve blog yazıları kolay indexlenir ve arama motorlarında üst sıralara çıkar.

İyi Bir Blog Yazarı Kaliteli İçerik Üretir!
İyi bir Blog Yazarı okuyucusunun dikkatini çeken ve okuyucusunu bilgilendiren yazılar yazar. Kaliteli içerikler üreterek diğerleri ile arasındaki farkı gösterir. Okurlarının ihtiyacını karşılayan yazılar yayınlayarak kaliteli içerik anlayışını blogunun temelinde konuşlandırır.Arama motorlarının gözüne girmektense okuyucusunun gözüne girmeyi tercih eder ve içeriğini buna göre üretip, buna göre yayınlar.

İyi Bir Blog Yazarı Yazım Hatası Yapmaz!
İyi bir Blog Yazarı yazılarını yayınlamadan önce defalarca okur, kelime hatalarını, imla hatalarını yazısını yayına almadan önce düzenler ve gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra yazısını yayınlar. Yazılarında akıcı bir dil ve açık bir ifade kullanır. Anlatım bozukluklarından kaçınarak okuyucusunu yanlış yönlendirmelerde bulunmamaya gayret eder. Blogunun iştigal konusu dışında yazılar yazmaz ve yayınlamaz. Yazılarında okuyucusuna hitap ederken nezakat kuralları çerçevesinden çıkmaz.

İyi Bir Blog Yazarı Okumayı ve Araştırmayı Sever!
İyi bir Blog Yazarı okumalı ve araştırmalıdır. Bloguna yazdığı konu hakkında çok bilgili olsa dahi yeni bilgiler edinmek için çok okumalıdır. Çok okumak Blog Yazarının kelime hazinesini genişleteceği gibi yukarda bahsettiğimiz yazım hatalarını yapmaması içinde bir önlem olacaktır. Çok okumaktan kasıt diğer bloglar değildir. Kitap,dergi ve gazete gibi dökümanlar da olabilir. Bilmediği bir konuyu araştırmak hoşuna gider. Bilgiye aç olan bir Blog Yazarı mutlaka öğrendiği yeni bilgileri okurları ile paylaşır ki bu da başarıyı getirecektir.

İyi Bir Blog Yazarı Blog Adabına Riayet Eder!
Henü adı konulmamız olsa da zahir de bir blog adabı diye bir kavram vardır. Alıntı yaptığı yazı,video,resim yada herhangi bir materyal için mutlaka kaynak gösterir. Asla internet deryasından edindiği bir materyali kendisi üretmiş gibi göstermez. Hak sahibinin hakkına riayet eder ve her koşulda mutlaka alıntı yaptığı yeri kaynak gösterir.

İyi Bir Blog Yazarı Blogunu Özgün ve Güncel Tutar!
İyi bir Blog Yazarı, yazdığı yazılarında özgünlüğü ihmal etmez ve belirli bir düzen içerisinde blogunu güncel tutar. Yeni çıkan haberleri ve bilgileri dikkatle takip edip blogunun konusuna göre okurlarına özgün-güncel bir şekilde sunar.
Blogunda belirli periyotlarda yazı yayınlamaya gayret gösterir.

İyi Bir Blog Yazarı Sosyal Medyayı İyi Kullanır?
İyi bir Blog Yazarı blogu için Facebook,Twitter,Google+,Pinterest gibi sosyal ağ sitelerinde hesaplar açar ve bu hesapları aktif bir şekilde kullanır. Sosyal Ağ hesapları üzerinden okurları ile etkileşim halinde olur.Sosyal Medyanın pazarlama gücünü blogunda uygular ve sosyal medya platformlarındaki yerini sağlamlaştırır.

Yukarıda belirttiğim başlıklara belki daha fazla başlık eklenebilir. Sizinde belirtmek istediğiniz ''İyi Bir Blog Yazarı Nasıl Olunur?'' maddesi varsa yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

Bu yazı buradaki yazıdan esinlenilerek kaleme alınmıştır.






Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa