19 Haziran 2014 Perşembe

Web Girişimi Yükselen Değer

Web Girişimi sözünü bugünlerde oldukça fazla duyduğunuzu biliyorum. Bilen bilmeyen herkes bu konu hakkında fikir beyan edebiliyor. Dilerseniz daha işin başındayken ‘’Web Girişimi Nedir?’’ bunu açıklayalım.
Web Girişimi; İnternet tabanlı bir fikrin internet ortamında kullanıcılara sunulmasıdır.

Dünyada bir çok web girişiminin başarılarından ve elde ettiği kazançlardan bahsedebiliriz. Hepsi bir fikir olarak ortaya atıldı ve faaliyete geçmesiyle birlikte başarıyı ve kazancı elde ettiler. Facebook,Google gibi bir okulda yada bir garajda gelişen fikirlerdi.
Maalesef Türkiye’de böyle ivme yakalmış yada yakalayabilecek fikirlerden bahsetmek mümkün değil. Elbette başarılı olan Türk Web Girişimleri de var ancak bunlar ülke sınırlarını pek aşamıyorlar. Hiç duydunuz mu Türk Menşeili bir sitenin yada bir platformun dünya çapında kullanılan bir araç olduğunu.
Web Girişimlerinde bir çok kişinin haklı olduğu ancak hesaba katmadığı bir nokta vardır. Sanılır ki, internette başarılı olmak için hiç daha önce üretilmemiş bir fikri üretip hayata geçirmek temel kuraldır ancak bilinmelidir ki, bir fikri ilk bulmak başarılı olunacağı anlamına gelmiyor.
Bir örnek ile açıklayalım.
Metacafe dünyanın ilk video sitesidir , Youtube aynı mantık üzerine daha sonra kurulmuş bir video sitesidir ancak Youtube daha popüler olmuş ve daha çok kullanıcıya hitap etmiştir.
Demek ki, başarılı olmak için ilk olmak yetmiyor.
Dikey Arama Motoru Waa2
Belirli bir alan üzerine yoğunlaşmış arama teknolojisine Dikey Arama Motoru Teknolojisi denmektedir. Dikey Arama Motoru teknolojisi ile yeni bir web girişiminden bahsetmek istiyorum. Bu yeni web girişimi dikey arama motoru teknolojisi ile yayın hayatına başlamış ve kullanıcıların ihtiyaçlarını, beklentilerini karşılamaya başlamıştır.
Waa2isimli yeni arama motoru insanların belirli ihtiyaçlarını karşılamak üzerine kurulmuş ve bu konuyu ciddiye aldığını göstermiştir.
Düşünün internette emlak,araba,ev,dükkan arama-bulma gibi siteler oldukça fazladır. İlan sitesi açmak ilk zamanlarda cazip bir fikirdi ve bu fikri ilk hayata geçirenler oldukça çok kazanç  elde ettiler.
Bir ilan sitesi açmak kadar orijinal olan bir başka fikir ise tüm bu ilan sitelerinde yer alan verileri, bilgileri taratarak kullanıcıya tek elden sunma fikridir. İşte Waa2 isimli arma motoru bunu yaparak insanları bir araba, bir ev bulmak için onlarca ilan sitesini ziyaret edip vakit harcamaktan kurtarmayı amaçlamıştır.
Bu şekilde hem insanların bir başka ihtiyacını karşılamış oluyor , hem de arama motorları dünyasına farklı bir açıdan bakmış oluyorlar.
Waa2 araba, ev, iş, moda ve ürün arama motoru olarak ihtiyaçlarımıza en iyi cevabı veriyor. Diğer sitelerde yer alan bilgileri tarayarak size en uygun sonuçları sunan bir yapıya sahip olması ile günümüz insanının en temel sorunlarından olan vakit tasarrufuna ciddi bir katkı sağlıyor.

Waa2 arama motorunun kullanıcıyı karşılayan arayüzü oldukça sade ve amacına uygun bir şekilde tasarlanmış. Kalabalıktan ve gereksiz grafiklerden kaçınılarak kullanıcıya merhaba diyor.


Birkaç arama yaparak Waa2 Dikey Arama Teknolojisini sınayalım.
Önümüzdeki zaman zarfı içerisinde bir Opel marka araç almayı düşünüyorum. Adana’da ikamet ettiğim için bu arabayı Adana’dan yerinde gidip görmem gerekir. En azından ulaşılabilirliği kolay olan bir tercih yapmam gerekir. Bu sebepten tek tek araba ilan sitelerini dolaşmak yerine Waa2’nin dikey arama teknolojisini kullanarak Adana’da bulunan Opel Vectra ilanlarını sıralayabilirim.
Arama bölümüne opel Vectra yazıp arama yaptığımda önüme tüm Türkiye’den karışık bir şekilde Opel Vectra ilanları sıralanıyor.


Adana bölgesi için arama yapmam halinde ihtiyaçlarım karşılanmış olacak ve diğer araba sitelerindeki ilanları tek tek incelememe gerek kalmayacaktır.


Yukarıda yer alan 2 resimde de anlaşıldığı gibi ihtiyaçlarınıza yönelik bir teknoloji ile hizmet veren Waa2 arama motoru size hem zamandan tasarruf sağlayabileceği gibi doğru sonuçlara ulaşmanıza da katkı sağlayacaktır.
Yalnızca araba da değil, ev,iş,dükkan hatta alış-veriş için bile aramalar yapabilirsiniz. Örneğin; Eşime bir tektaş hediye almak istediğimde arama bölüme tektaş yazıp arattığımda karşıma birçok seçenek çıkar. Bu sonuçları solda yer alan filtreleme seçeneklerinden daraltarak istediğim sonuca aha hızlı ulaşabilirim.


Bir başka arama seçeneği olan iş bölümünden bir arama yapalım.
Makale Yazarlığı yaptığım için makale yazarı olarak verilmiş iş ilanlarına bakıyorum.


Dilerseniz aramalarında altında bulunan bilgi verme seçeneği ise muhteşem bir özelliktir. Makale Yazarı ile ilgili bir ilan eklendiğinde Waa2benim yerime belirli aralıklar tekrar tarama yapar ve e-mail adresime ilgilendiğim konu ile ilgili mail göndererek beni haberdar eder.


Arama sonuçlarının altında yer alan bölüme s-posta adresinizi girdiğinizde istediğiniz konularda size belirli aralıklarla bilgilendirme mailleri atılır ve bu da size yine vakit tasarrufu sağlar.
Waa2, Yalnızca interneti kullananların değil, internet sayesinde işini yürüten ilan siteleri tarzı girişimcilerinde bir takım ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Bir ilan siteniz varsa xml feed adresinizi Waa2 ile paylaşıp ilanlarınızın otomatik olarak Waa2 arama motorunda yer almasını sağlayabilirsiniz. İlanlarınızı ekleyin kısmından ilgili başlığa feed adresinizi ekleyerek kullancılara daha rahat ulaşabilirsiniz. İlan sitesi sahipleri ‘’ilanlarınızı ekleyin’’ seçeneğinden daha fazla bilgi alabilirler.

Waa2 Sosyal Medya’da Takip Edebilirsiniz!
https://twitter.com/Waa2Tr
https://www.facebook.com/waa2tr

Bu Türk Menşeili proje hakkında görüş ve önerlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.
www.nehabersizden.com




Etiketler: ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa