26 Haziran 2014 Perşembe

Google Fit nedir? merak edilenler, bilinmeyenler ve daha fazlası

Google dün gece gerçekleştirdiği etkinlikte Apple HealthKit rakibi olarak görülen Google Fit uygulamasını duyurdu. Bu yazıda sizlere Google Fit hakkında merak edilen soruları yanıtlayacağım. Cevabını bulamadığınız soruları yorum ile sorabilirsiniz.



Google Fit nedir?
Google Fit tüm sağlık, spor ve kalp etım ve benzeri sensörlerin kullanımını birleştiren bir uygulama. Yani işin içine Spor da dahil olduğu için Apple HealthKit ile ayrı tutmak doğru olacaktır. Kısaca Adımsayar, sağlık, ilaç ve çok daha fazla spor ve sağlık nitelikli işlemi tek uygulama üzerinden yönetebilmenizi sağlayan bir uygulama.

Google Fit uygulamasını nasıl edinebilirim?
Google Fit uygulaması Android L yüklü telefonlarda dahili olarak gelecek. Yani önceki sürümlerde kullanılamayacak. Yada kullanılacaksa bile bu konu hakkında açıklama yapılmadı.

Google Fit uygulaması akıllı saatler ile entegre olacak mı?
Evet, Google Fit akıllı saatler ile birlikte çalışacak. Kalp atım sensörü gibi özellikler saat üzerinden gerçekleşirken sonuçları ve istatistiki verileri Android L yüklü cihazınız üzerinden takip edeceksiniz.

Google Fit hangi akıllı saatlerle uyumlu olacak?
- LG G Watch
- Motorola Moto 360
- Samsung Gear Live
Ayrıca Adidas, Nike gibi markaların ürettikleri akıllı bileklikler ile de uyumluluk gösterecek. Spor uygulaması yönünüde bu bileklikler ile daha iyi anlayacaksınız.

Google Fit hakkında yazacaklarım şimdilik bu kadar. Merak ettiğiniz soruları yorum ile iletirseniz. Kısa süre içerisinde yanıtı ile birlikte yazıya eklerim.

Son güncelleme: 26.06.2014

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa