9 Haziran 2014 Pazartesi

Ekrana Kaç Dakika Bakıyoruz?


Ünlü Amerikalı Risk Sermayedarı olarak bilinen Mary Meeker'ın şirketine ait bir araştırmaya göre dünyada hangi ülkelerin televizyon, bilgisayar, telefon ve tablet ekranına baktığının dakikaları ölçümlenmiş.

Ortaya çıkan tablo ise bir hayli ilginç...

Yaklaşık 2 yıldır İnternet Trendleri üzerine çalışmalar yapıp bu çalışmaları sunumlar halinde kamuoyu ile paylaşan Meeker, son olarak insanların kaç dakika ekrana baktıklarına dair bir istatistik yayınladı.

Ülkelere göre kullanıcıların, televizyon, bilgisayar,telefon ve tablet gibi cihazların ekranına ne kadar baktığını verilerle ortaya koyan çalışmada ürkütücü rakamları gördüm.

Başka bir deyişler elektronik cihazlara olan bağımlılığımız ölçümlenmiş diyebiliriz.

Yukarıdaki tabloda da göreceğiniz üzere Endonezya en çok ekrana bakan ülke görünüyor. Türkiye 19. sırada bulunuyor. Bu verilere göre Türk İnsanı, 111 dakika televizyon izlerken, 109 dakika bilgisayarın başında vakit geçiriyor. Gün içerisinde elimizden düşürmediğimiz telefonun ekranına bakma süremiz ise 132 dakika ile kendi içinde lider konumda... Son olarak hayatımıza yeni giren bir elektronik cihaz olan Tabletlerin ekranına ise 39 dakika bakıyoruz.

Listenin en altında İtalya ve Fransa yer alıyor. En az kullanımın olduğu ülkeler olmasında belkide devlet politikası olarak 18:00'dan sonra iş e-maillerini engellemesinin bunda payı olabilir.

İlginç bir sonuçta Kore'de tablet kullanımının çok az oranda görünmesi..

*Cihaz başına ekran başında harcanan süre dakika cinsinden belirtilmiştir.

Kaynak

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa