5 Haziran 2014 Perşembe

Android KitKat kullanım oranı artıyor

Uzun süredir devam eden Android Gingerbread yükselişi sonunda bitiyor. Zira KitKat kullanım oranı hızla artıyor. Tabii henüz Jelly Bean kadar olamayacak gibi görülüyor.



Ancak ilerleyen dönemde markaların KitKaat ile telefon çıkartmaları Jelly Bean kullanım oranını da etkileyecektir. Mayıs ayı sonrası Google tarafından yapılan duyuruda Android KitKat kullanım oranı %13.6 olarak görülüyor. Liderlik ise Jelly Bean de bulunuyor. Jelly Bean tam %60 kullanım oranına sahip.

Ancak Jelly Bean kullanım oranındaki değişiklik dikkat çekici. Zira eski Jelly Bean sürümü kullanıcıları da GingerBread gibi azalıyor ve kullanıcılar gittikçe yeni sürüme doğru ilerliyorlar.

GingerBread kısmı ise biraz farklı. Sistem her ne kadar düşüş yaşadıysa da %15 oranında bir kullanıcı kitlesini hala kapsıyor. Microsoft'un Windows XP'si gibi GingerBread da tam bir baş belası. Bakalım ilerleyen dönemler de bu durum nasıl değişecek.

Burada birde Android 3.0 sürümü Honeycamb'ın yok oluşu görülüyor. Android'in en kötü sürümü olarak nitelendirilen Honeycomb hiç beğenilmemişti.

Benim tahminime göre markalar KitKat ile telefon yayınlamayı sürdürecekler. Bu durum karşısında kullanıcılar eski telefonlarını yenilediklerinde KitKat kullanım oranı artacak.KitKat kullanım oranı %40 oranına yaklaştığı dönemde Google Android 5.0 duyuracak ve yeni bir yapı oluşacak. Bu yapının olduğu dönemde Jelly Bean kullanımı azalacak ve KitKat artışını sürdürecek. Sonraki dönemde Jelly Bean bitecek ve yeni sürümlere odaklanılacak. Bakalım bu tahminim ne kadar doğru olacak. 

Son güncelleme: 05.06.2014

Etiketler:

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa