10 Ocak 2014 Cuma

Alexa rankını düşürmek için 5 teknik

Alexa değerini düşürmek 
       Alexa değerinizi düşürmek istiyorsanız öncelikle ve öncelikle kopyala yapıştır makaleler yapmayın. Özgün makaleler hazırlayın ve yayınlayın. Aslında tam olarak anlatmak istediğim nokta bu değil. Ama bunu önemli bir konu olarak görüyorum. Makalenizin özgün olması google içinde alexa içinde diğer arama motorları içinde önemli bir konudur. Önceki yazılarımda Alexa nedir sıralama neye göre belirlenir bunlardan bahsetmeye çalışmıştım.Bir örnek verecek olursak : Alexa için bir reyting sistemi olarak düşünebilirsiniz demiştik. Tv ler de yayınlanan yarışma programları , ses programları veya dizileri düşünün. Hangilerinin reytingi daha yüksektir. Elbette kaliteli olanın , izlenebilir olanın , dikkat çekici olanın vs vs bunları çoğaltmak mümkün. Aynı şekilde blogunuzda da kaliteli yazılar , dikkat çekici yazılar , okunabilir yazılar yazmak hazırlamak sizin de reytinginizi yükseltecektir.
alexa chrome uygulaması
Alexa Chrome eklentisi
Chrome kullanıcıları için , Chrome web mağazısından alexa web trafic uygulamasını kurarak ziyaret ettikleri her sitenin alexa değerlerini hızlı bir şekilde öğrenebilirler.Bu alexa eklentisinin kullanıldığının yararlı olduğu söyleniyor.Söyleniyor diyorum çünkü gözle görülür bir değişime tanık olmadım ben açıkçası ama kullanmakta fayda vardır. En azında bir sitenin alexa değerini rahatlıkla hemen görebiliyorsunuz.

Alexanın ziyaretçi sayısını , sitenize gelen teki hiti , backlinki değerlendirdiğini söylemiştik. Alexa değerinizi düşürmek için çalışmalar yapmak istiyorsanız : 
alexa widget
Alexa rank widget

alexa rank düşürme
alexa rank widget
Blogunuzda alexa rank widget eklentisini kullanın. Alexa rank widget eklentisini blogunuzun traffic rankını göstermekle beraber linklerin sayısını da görsel olarak göstermektedir.
Alexa ya kayıt olduktan sonra :
web sitesinini ziyeret ediniz. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi bir ekran la karşılaşacaksınız. Bu kısımda text yerine blogunuzun adresini yazdıktan sonra build widget butonuna tıklayınız. Karşınıza yeni bir sayfa açılacak ve bazı seçenekleri gösteren kodlar yer alacak. Sitenize eklemek istediğiniz widgetin yanındaki kodu kopyalayın. Bloggera giriş yapın ve yerleşim sekmesinde gadget ekle ardında html javascripte tıklayın. Açılan sayfaya kopyaladığınız kodları yapıştırın ve kaydet butonuna tıklayın.


kesinlikle ve kesinlikle internet ortamında gördüğünüz bulduğunuz alexa düşürme programlarından uzak durunuz.

  • Forumlara , bloglara , webmaster sitelerine yorumlar yapmak da yararınıza olacaktır.Site tanıtımları adı altında forumlar da yer alan yerlere blogunuzu tanıtmaya çalışın.
  • Alexa da size yapılan yani blogunuza yapılan yorumlarda alexa değerinizi düşürmeye yardımcı olur. Bu konuya da özen göstermek gereklidir. 
  • Alexa hakkında yazılar yazmak da bu etkinliklerden biridir.

Ve en önemli noktalardan birisi de başta da belirttiğim üzere özgün makaleler yazın. Makale yazmaya özen gösterin . Sitenize özen gösterin. Zamanınızı verin.

Etiketler: , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşkür ederim

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa